Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:17:18

Οι ζώνες και οι περιοχές με τις νέες αντικειμενικές

Ο νέος χάρτης των αντικειμενικών αξιών φέρνει 13.808 νέες ζώνες. Οδηγεί σε αυξήσεις σε περιοχές που έως τώρα υποφορολογούνταν, όπως σε τουριστικές περιοχές και περιοχές με έντονο οικιστικό ενδιαφέρον.

Στη Μύκονο υπάρχει ζώνη όπου η αντικειμενική αξία αυξάνεται πάνω από 200%. Υπάρχουν ωστόσο και πολλές μειώσεις, στην περιφέρεια και στην ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική, οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες καταγράφονται σε περιοχές με έντονη ανάπτυξη και οικιστικό ενδιαφέρον όπως τα νότια προάστια.
Οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν κυρίως στις περιοχές που θεωρούνται «τουριστικά φιλέτα» αλλά και σε περιοχές των νοτίων προαστίων με έντονη οικοδομική δραστηριότητα, όπως είναι για παράδειγμα το Ελληνικό.
Οι πολίτες θα μπορούν σε λίγες ημέρες μέσω ψηφιακού χάρτη να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία των ακινήτων τους.

Ο ΕΝΦΙΑ

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της φορολόγησης της ακίνητης περιούσιας σε συνέχεια της μεσοσταθμικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 22% που τέθηκε σε εφαρμογή το 2019» είπε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2022 και θα αποπληρωθεί σε περισσότερες από τις υφιστάμενες έξι δόσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline