Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:14:49

Βελόπουλος και Βαρουφάκης κατά Χατζηδάκη: «Εκθέτει τους εργαζόμενους στις ορέξεις των εργοδοτών

«Το νομοσχέδιο εκθέτει τους εργαζόμενους στις ορέξεις των εργοδοτών», κατήγγειλε η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου, που προειδοποίησε ότι οι παγίδες σε βάρος των εργαζομένων είναι πολλές, καθώς ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις και οδηγείται σε μείωση το εισόδημα των εργαζομένων.


Κατήγγειλε ότι εισάγονται ευελιξίες δήθεν υπέρ του εργαζομένων, αλλά στην πραγματικότητα εισάγονται νέες διατάξεις απορρύθμισης.
«Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει πλειάδα αρνητικών και δυσμενών συνεπειών στην καθημερινότητα των εργαζομένων», είπε η Μαρία Αθανασίου, και για την πενθήμερη εργασία, και για το ωράριο εργασίας, και για την αποζημίωση των υπερωριών.
Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης δήλωσε την αντίθεση του κόμματός της με τη λειτουργία άλλης μία «ανεξάρτητης Αρχής», σε αντικατάσταση της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΜέΡΑ25: «Τερατούργημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων»

«Είναι ζωτικής σημασίας να μην γίνει νόμος του κράτους αυτό το τερατούργημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει», είπε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, η οποία προειδοποίησε ότι θα επιδεινωθεί η ζωή χιλιάδων εργαζομένων.
Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κάλεσε τους «πρόθυμους» βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, να αναλογιστούν ότι την επαύριο της ψήφισής του ο λαός θα εξακολουθήσει να έχει τα εκλογικά του δικαιώματα.

«Ο κ. Χατζηδάκης έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα στην εργασία, όση σχέση έχει και ένας αναγνώστης για ένα μακρινό προορισμό μέσα από ένα μυθιστόρημα που διαβάζει», είπε η Μαρία Απατζίδη και προσέθεσε ότι «ο κ. Χατζηδάκης έχει ήδη δώσει τα μνημονιακά του διαπιστευτήρια και σήμερα φέρνει νομοσχέδιο που εξυπηρετεί την παρασιτική ολιγαρχία και βάζει τη νεολαία στο θυσιαστήριο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline