Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:32:03

Ο απολογισμός των δύο χρόνων από την επικράτηση στις εκλογές

Κάνοντας έναν απολογισμό των δύο χρόνων από την επικράτηση στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης στην Καθημερινή, υπογράμμισε την ανθεκτικότητα της ελληνική οικονομίας, τη δοκιμασία των επιχειρήσεων από την πανδημία παγκοσμίως, την φροντίδα του Κράτους, την κοινωνική αλληλεγγύη και υπογράμμισε: «Πρέπει να σας πω ότι ήταν τόσο πυκνό αυτό το διάστημα των δύο ετών που και εμένα μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτό το οποίο πρέπει να σας πω είναι ότι η χαρά από την εκλογική νίκη διαρκεί ελάχιστα και αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι το βάρος της ευθύνης που οι Έλληνες πολίτες εναπόθεσαν στους ώμους σου».

«Για εμένα η πρώτη μου προτεραιότητα μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν να είμαι απολύτως σίγουρος ότι με πολύ μεγάλη ταχύτητα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τις δομές της κεντρικής εκτελεστικής εξουσίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Η επιλογή δηλαδή των Υπουργών, των Υφυπουργών, αλλά και η ψήφιση του πρώτου νόμου περί επιτελικού κράτους, μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε την υποδομή πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να χτίσουμε την εκτέλεση του έργου μας. Αλλά επειδή είχε προηγηθεί μεγάλη προετοιμασία πριν από την ημέρα των εκλογών, ήταν μια προετοιμασία που δεν ήταν αποτέλεσμα αλαζονείας αλλά ευθύνης απέναντι στη σοβαρή προοπτική να κερδίσουμε τις εκλογές, νομίζω ότι πολλά πράγματα πήγαν, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο διάστημα, όπως τα είχαμε σχεδιάσει», σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline