Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:11:06

Κακούργημα ξαναγίνεται η ενεργητική δωροδοκία

Μια άλλη αναγκαία νομοθετική διόρθωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καθυστερεί δύο χρόνια τώρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας σε πρόσφατη ομιλία του υπενθύμισε και τις αστοχίες του νέου Ποινικού Κώδικα με την πλημμεληματοποίηση του αδικήματος της «ενεργητικής δωροδοκίας» από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες διαπόμπευσαν τη χώρα διεθνώς.

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Τσιάρας, «μετά τις τροποποιήσεις του Νοεμβρίου του 2019, με τις οποίες επαναφέραμε τον κακουργηματικό χαρακτήρα της ενεργητικής δωροδοκίας τόσο η GRECO όσο και ο ΟΟΣΑ συνέταξαν εξόχως καλές εκθέσεις», τόνισε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Αντίστοιχα, η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας ήταν μια από τις καλύτερες εκθέσεις μεταξύ των κρατών - μελών.

Κυρίως διότι η χώρα μας έκανε τολμηρά βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας. Εκτός από την επαναφορά της ενεργητικής δωροδοκίας, συστάθηκε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην οποία υπάγονται πλέον 6 ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και οι οποίοι λειτουργούν με αυτοτέλεια, αλλά και με συνοχή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline