Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  18:39:01

Σκυλακάκης: Μέσα σε 10-15 ημέρες οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο το αργότερο θα εισπράξουν τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες το αργότερο θα εισπράξουν τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι οι προκαταβολές που θα δοθούν είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών κ.ά.

Επισήμανε ακόμη ότι πέραν της αρχικής αρωγής προς τους πυρόπληκτους τα χρήματα που δικαιούνται θα καταβληθούν σε τρεις φάσεις χωρίς καθυστερήσεις.
Ερωτηθείς για τα κατεστραμμένα επαγγελματικά κτίρια, είπε ότι θα αποζημιωθούν τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η απαλλαγή για τους υπόχρεους θα γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για αποζημίωση στην ειδική πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξουν και αναστολές εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με την σχετική αποζημίωση.
Διευκρίνισε ακόμη τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποζημιώσεις, αλλά μπορούν να χρηματοδοτηθούν σχέδια για την ανάκαμψη της περιοχής.

Τέλος υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών θα πρέπει να έχει συναινετικό χαρακτήρα και αυτό μαρτυρά η επιλογή του Σταύρου Μπένου από τον Πρωθυπουργό

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline