Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στις ΗΠΑ είναι ελληνική

H συνολική αξία των 55 εμπορικών πλοίων, των 45 δεξαμενόπλοιων και των 43 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ανέλθει στα 4,2 δισ. δολάρια.

Η συγχώνευση των δύο ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, της Navios Maritime Partners και της Navios Maritime Acquisition Company, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία που είναι εισηγμένη στη Wall Street. Το νέο εταιρικό σχήμα θα διαθέτει στο στόλο της συνολικά 143 πλοία (δεξαμενόπλοια, φορτηγά και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων) με συνολική χωρητικότητα 20 εκατ. τόνων.

«Η νέα εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στις ΗΠΑ αναφορικά με τον αριθμό των πλοίων, τα οποία θα δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς κλάδους, εξυπηρετώντας περισσότερες από δέκα αγορές», δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners. «Περίπου το ένα τρίτο του στόλου μας θα βρίσκεται στους κλάδους του ξηρού χύδην, των εμπορευματοκιβωτίων και των τάνκερ. Θα δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και ανθεκτική εταιρεία, που θα μετριάσει την κυκλικότητα των κλάδων».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tradewinds, η συνολική αξία των 55 εμπορικών πλοίων, των 45 δεξαμενόπλοιων και των 43 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ανέλθει στα 4,2 δισ. δολάρια (στο συνολικό νούμερο των πλοίων συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται υπό κατασκευή), ενώ η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της νέας εταιρείας βάσει των τρεχουσών τιμών των μετοχών τουςς αναμένεται να διαμορφωθεί στα 822 εκατ. δολάρια.

Για τη Navios Maritime Partners αυτή είναι η δεύτερη συγχώνευση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους (αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δ΄ τρίμηνο του 2021), καθώς τον περασμένο Ιανουάριο η Αγγελική Φράγκου ανακοίνωσε την συγχώνευση με τη Navios Maritime Containers.

Πολυμέσα