Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:09:50

Το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τις μειώσεις φόρων – Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για 570.000 δημοσίους υπαλλήλους και 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους – Οριζόντια μείωση 8% στον ΕΝΦΙΑ το 2022.


Η κυβέρνηση κλειδώνει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις της για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τη μεσοσταθμική μείωση κατά 8% του ΕΝΦΙΑ το 2022, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί σε έξυπνα μέτρα μείωσης της φοροδιαφυγής που θα της επιστρέψουν σε επόμενο χρόνο να μειώσει περαιτέρω τους συντελεστές φορολογίας του εισοδήματος.

Μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου μήνυμα επανεκκίνησης της χώρας με βασικά όπλα την περαιτέρω μείωση της φορολογίας και την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω του οποίου θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία και τη θωράκιση της χώρας έναντι της κλιματικής κρίσης.

Οι ανακοινώσεις θα έχουν ορίζοντα διετίας, έτσι ώστε να καλύπτουν και τον πολιτικό χρόνο των εθνικών εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες πρέπει να προκηρυχθούν έως την άνοιξη του 2023.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline