Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:08:37

«Θετικά τα αποτελέσματα του freedom pass», που ξόδεψαν τα 150 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες και χορηγείται εδώ και ενάμισι μήνα σε όλες τις νέες και τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του 2021, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα.


Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ' αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα».
Πρόσθεσε πάντως πως «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους ακριβώς επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα όμως επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline