Κυριακή 22 Μαϊου 2022  20:03:47

Φορολοταρία – Χρηματικά έπαθλα έως και 100.000 ευρώ

Οι αλλαγές στη φορολοταρία προβλέπουν λιγότερους νικητές που θα κερδίσουν μεγαλύτερα ποσ Ηνέα φορολοταρία θα μοιράζει έως και 100.000 ευρώ σε τυχερούς, με στόχο να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να μπει φρένο στη φοροδιαφυγή.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπ. Οικονομικων, καταργείται το μέτρο που προέβλεπε 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους και θεσπίζονται «πλούσιες» μηνιαίες κληρώσεις.

Στο μεταξύ, έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ θα δικαιούνται όσοι πληρώνουν με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα δικηγόρους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς, φωτογράφους και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, θα διατεθούν στο πλαίσιο της φορολοταρίας ανά μήνα:

• Σε 500 τυχερούς ποσά ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας.
• Σε 70 φορολογουμένους ποσά ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας.
• Σε 5 τυχερούς ποσά 20.000 ευρώ έκαστος.
• Σε έναν τυχερό 50.000 ευρώ ανά μήνα.
• Σε έναν τυχερό 100.000 ευρώ στην κλήρωση των Χριστουγέννων.

Το μέχρι σήμερα μέτρο που προέβλεπε 1.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους καταργείται και στη θέση του θεσπίζεται νέο σύστημα, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως το ποσό που δαπανάται σε σχέση με το ύψος του εισοδήματος και το εάν η οικογένεια είναι τρίτεκνη ή πολύτεκνη. Ειδικότερα:

• Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που καταναλώνεται μεγαλύτερο ποσό από το 50% του εισοδήματος, ο φορολογούμενος θα λαμβάνει διπλούς λαχνούς.

• Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline