Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:01:34

Αλεξ Πατέλης για e-food: Ο νέος εργασιακός νόμος έδωσε επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεράδες -Ψέματα όλα τα άλλα

Διαψεύδει τη συσχέτιση της αλλαγής στον εργασιακό κανονισμό που ανακοίνωσε η efood σε τμήμα των εργαζομένων της, με το νόμο Χατζηδάκη, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης.

«Η μόνη αλλαγή που έφερε ο νέος εργασιακός νόμος στους ντελιβεράδες free lancers είναι να τους δώσει επιπλέον δικαιώματα: το δικαίωμα στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και το δικαίωμα στην υγιεινή και ασφάλεια εν ώρα εργασίας. Όλα τα άλλα είναι, απλώς, ψέματα», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Πατέλης.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, αφού επισημαίνει ότι είναι εσφαλμένη και ατυχής η επικοινωνία της πλατφόρμας με τους υπαλλήλους της, προσθέτει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τον εργασιακό νόμο.

Efood: Αλλαγή στα εργασιακά των διανομέων -Εντονες αντιδράσεις στα social media

Η efood απαντά: Λανθασμένη διατύπωση, αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των διανομέων μας
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς «είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο ότι επιτρέπονταν και υπογράφονταν όταν κυβέρνηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα social media, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ επέκριναν με δριμύτητα την κυβέρνηση, ενώ η efood σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για λανθασμένη διατύπωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline