Κυριακή 22 Μαϊου 2022  19:21:21

Ελληνικό : Μελέτη για τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της περιοχής

Στην Αθήνα, μία από τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται πιλοτικά προγράμματα του Harmony –όλα βοηθούν στη δημιουργία ενός software που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αρχές ως εργαλείο σχεδιασμού μετακινήσεων–, η έμφαση έγκειται στο να γίνουν οι αστικές μετακινήσεις περιβαλλοντικά βιώσιμες, δίνοντας έμφαση στον επιβάτη και εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Εξετάζονται οι μακροχρόνιες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις διαφόρων σεναρίων, ούτως ώστε να βοηθήσουν τον ΟΑΣΑ να σχεδιάσει καινούργιες γραμμές, αναφέρει στην «Κ» η συντονίστρια του προγράμματος κ. Καμαργιάννη – όλα τα σενάρια αφορούν την περιοχή του Ελληνικού.

«Τώρα που στο Ελληνικό θα γίνουν κατοικίες θα αλλάξει η ζήτηση της περιοχής, από εγκαταλειμμένο που είναι τώρα το μέρος θα γεμίσει ζωή», τονίζει η ίδια. Και εδώ έρχεται το πρόγραμμα Harmony, βοηθώντας στον σχεδιασμό των καινούργιων γραμμών των μέσων μαζικής μεταφοράς – «για να μην έχουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση», εξηγεί η κ. Καμαργιάννη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline