Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:37:20

«Καμπανάκι» από βενζινοπώλες για το πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξημένο έως και 40% φέτος

Η τιμή του, εκτιμά η ΠΟΠΕΚ, θα ξεπεράσει το 1,10 ευρώ στην Αττική, το 1,20 ευρώ στην περιφέρεια και το 1,30 ευρώ το λίτρο στα νησιά. Αυξημένο κατά 40% θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα, συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βενζινοπωλών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των φόρων στα καύσιμα για να αντισταθμιστούν επαρκώς οι τεράστιες καθημερινές αυξήσεις στην τιμή πώλησης των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης –οι οποίες προφανώς πλέον δεν δείχνουν να είναι «παροδικές», καθώς για τους επόμενους μήνες του φετινού χειμώνα η διεθνής ζήτηση θα παραμείνει μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητα.

«Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται τις επόμενες ημέρες σε τιμές όπως όλα δείχνουν πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική, πάνω από 1,20 ευρώ στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στα νησιά, με αύξηση από πέρσι περίπου 40% (σε συνδυασμό με τις τρομακτικές αυξήσεις στο φυσικό αέριο), μαζί με τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, είναι επιτακτική ανάγκη να μην ληφθούν υπόψιν και τα περιουσιακά κριτήρια, καθώς όπως διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές, είναι ορατή η δραστική μείωση της κατανάλωσης και συνεπακόλουθα των φορολογικών εσόδων.

Η μείωση των φόρων στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο των πρατηριούχων καυσίμων, αλλά και των καταναλωτών, καθώς θα αποκαθιστούσε την αδικία για τους Έλληνες που πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα:
■ Θα μειώσει το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων βελτιώνοντας συνολικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
■ Θα επιτρέψει σε χιλιάδες νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με οικονομικό τρόπο τον χειμώνα.
■ Θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline