Κυριακή 22 Μαϊου 2022  19:19:05

Intrasoft τέλος ως ελληνική: Πουλήθηκε σε δανέζικη εταιρεία - Στα €235 εκατ. το τίμημα

Στην Net Company η εταιρεία του Ομίλου Intracom της οικογένειας Κόκκαλη - Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε €235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ, περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας.

Στην πώληση του 100% της Intrasoft προχώρησε η οικογένεια Κόκκαλη, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής software στην Ελλάδα.

Η συνολική αποτίμηση μαζί με τα δάνεια ανέρχεται στα 235 εκατ. ευρώ.

H ανακοίνωση του Ομίλου Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων yπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και εξειδίκευση.

Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Σωκράτης Κόκκαλης: Επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη η συναλλαγή

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής και πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της».

Η Net Company είναι μεγάλη δανέζικη εταιρεία πληροφορικής που εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Εισηγμένη στο δανέζικο χρηματιστήριο με χρηματιστηριακή αξία 5 δισ. ευρώ.

Έχουν ήδη έντονη παρουσία στη βόρεια Ευρώπη και επιθυμούν να διεισδύσουν στις αγορές της Νότιας Ευρώπης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline