Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:50:02

Το Ίδρυμα Θεοφανώ βραβεύει τους Τούρκους φαρμακοβιομηχάνους Ουγκούρ Σαχίν και Εζλέμ Τουρετσί

Στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους Ουγκούρ Σαχίν (Uğur Şahin) και Εζλέμ Τουρετσί (Özlem Türeci) απονέμεται το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιείται στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» εστιάζει στην καίρια θέση της επιστήμης στην κοινωνία και τη συνεισφορά της στο Κοινό Καλό.
Η Διοικούσα και η Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ επέλεξαν να προβάλλουν τους τρόπους με τους οποίους η επιστήμη παρεμβαίνει αποφασιστικά και καθοριστικά σε κρίσιμες καταστάσεις και βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων.

Και η συνεισφορά αυτή της επιστήμης αναγνωρίζεται στη συμβολή του ζευγαριού που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, δρ. Uğur Şahin και δρ. Özlem Türeci – δυο επιστήμονες-παράδειγμα προς μίμηση που αποτελούν έμπνευση για νέους από όλον τον κόσμο για τη σκληρή, αδιάλειπτη προσπάθεια τους να επιλύσουν μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, όπως και την αφοσίωσή τους στο Κοινό Καλό και την υψηλή ποιότητα έρευνας και ειδημοσύνης που οδήγησαν σε μια ανακάλυψη που χάρισε ελπίδα όχι μόνο στην Ευρώπη μα σε όλη την Ανθρωπότητα.

Την παρουσίαση της Τελετής Απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» κάνει ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.
Η ώρα της βράβευσης Η Εζλέμ Τουρετσί

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline