Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:22:31

Πιέσεις θεσμών για τις εκκρεμείς συντάξεις

Με τους επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών, για τη 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν για μία ακόμη φορά αυτό των εκκρεμών συντάξεων καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν μετ' επιτάσεως το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Η πορεία των εκκρεμών συντάξεων άλλωστε είχε απασχολήσει και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, που στις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας είχαν θέσει στο μικροσκόπιο την πορεία διεκπεραίωσής τους, καθώς και το ύψος των ποσών που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του 2022 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών του Δημοσίου. Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο Εργασίας, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε, κατά πληροφορίες, ο υπουργός να ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, με τον κ. Χατζηδάκη να εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το θέμα ως κορυφαία προτεραιότητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline