Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:00:09

Έρευνα: Μεγαλύτερη αποδοχή των νέων εμβολιαστικών στόχων στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα

Μεγαλύτερη απήχηση στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα φαίνεται να βρίσκουν οι νέοι εμβολιαστικοί στόχοι -τρίτη δόση και εμβολιασμός εφήβων- όπως προκύπτει από έρευνα της QED.

Μεγαλύτερη, θετική απήχηση στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα φαίνεται να βρίσκουν οι νέοι εμβολιαστικοί στόχοι –τρίτη δόση και εμβολιασμός εφήβων– όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση της εταιρείας κοινωνικής και καταναλωτικής έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων QED.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θετική στάση απέναντι στην τρίτη δόση δηλώνει πως έχει το 69% των ερωτηθέντων που ανήκουν σε νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από τον μέσο όρο. Ως προς τα νοικοκυριά με εισόδημα στον μέσο όρο, θετική στάση για την τρίτη δόση έχει το 59%, ενώ για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 41%. Συνολικά, το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζεται θετικό απέναντι στην τρίτη δόση.

Βάσει των ευρημάτων της ίδιας έρευνας, θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό των εφήβων δηλώνει πως έχει το 66% των ερωτηθέντων που ανήκουν σε νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από τον μέσο όρο. Ως προς τα νοικοκυριά με εισόδημα στον μέσο όρο, θετική στάση για εμβολιασμό των εφήβων έχει το 49%, ενώ για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο, το ποσοστό αυτό διολισθαίνει στο 36%. Συνολικά, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται θετικό απέναντι στην τρίτη δόση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline