Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:26:03

Κορωνοϊός – Αμετανόητοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 – Προτιμούν να πληρώσουν το πρόστιμο

Ανένδοτοι παραμένουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα θα χρεώνονται το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Ανένδοτοι παραμένουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα θα χρεώνονται το πρόστιμο των 100 ευρώ. Ανάμεσά τους είναι η κ. Κωνσταντινιά 67 ετών. Δε θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρότι από Δευτέρα θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο.
«Δε θέλω να το κάνω. Δε θα το κάνω, θα πληρώσω 100 ευρώ, το προτιμώ. Αντί για 5 μέρες φασόλια, θα φάω 7 μέρες». Από τα 490 ευρώ της σύνταξή της, τα 100 από Δευτέρα θα πηγαίνουν στο πρόστιμο. Κι όμως, εκείνη γνώμη δεν αλλάζει.

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Ακούω τόσα πολλά και φίλοι μου έπαθαν πράγματα». Όπως λέει, η υποχρεωτικότητα είναι αυτό που την εξοργίζει και δε θέλει πλέον να συζητά το θέμα ούτε με τα παιδιά της που εμβολιάστηκαν για να μπορούν, όπως λέει, να εργάζονται.

Έρχεται το 100άρι

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, θα επιβάλλεται κάθε μήνα να πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ.

Πρόστιμο δεν προβλέπεται πάντως, για:
– Όσους έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
– Όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου
Για τον Ιανουάριο προβλέπεται «έκπτωση» 50 ευρώ στο πρόστιμο, μιας και το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τα μισά του μήνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline