Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  12:32:00

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Δικαιούχοι, ημερομηνίες «κλειδιά» και όροι

Για να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν θα χρησιμοποιηθεί η σημερινή εικόνα της ακίνητης περιουσίας.

ί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν θα χρησιμοποιηθεί η σημερινή εικόνα της ακίνητης περιουσίας αλλά η περυσινή με τις χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι δικαιούχοι θα μειώνονταν.

Αν κάποιος δικαιούται «επιταγή ακρίβειας» από δύο πηγές (π.χ και επειδή δικαιούται αναπηρικό επίδομα και επειδή είναι χαμηλοσυνταξιούχος) θα λάβει μόνο μια φορά το «200άρι» ενώ για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο είτε να επιστραφούν χρήματα στο δημόσιο είτε να δοθούν επιπλέον χρήματα από το δημόσιο μετά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τότε θα σχηματιστεί η οριστική εικόνα και για το ποιοι είναι φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού αλλά και ποιο είναι το ακριβές ποσό που δικαιούνται βάσει των εισοδημάτων του 2021. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού άνοιξε σήμερα.

Είναι ορισμένες μόνο από τις διευκρινίσεις που δίδονται για τις «επιταγές» ακρίβειας με την τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Η τροπολογία ορίζει και το χρονοδιάγραμμα: Όλοι, πάνω από 1,7 εκατομμύρια δικαιούχοι, θα πρέπει να έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline