Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ και πληθαίνουν οι παραβάτες

Σε ερώτηση, γιατί δεν αποκαλύπτονται όσοι αισχροκερδούν και επιβάλλονται μόνο πρόστιμα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ζήτημα προσωπικών δεδομένων και υπάρχουν και διάφορα νομικά ζητήματα, π.χ. τι θα συνέβαινε αν τους "κράζαμε" και σε ένα δικαστήριο, έπεφτε το πρόστιμο;

Ποιος θα πλήρωνε τη λεγόμενη ηθική βλάβη; Άρα νομικά δεν είναι τόσο απλό». Ο υπουργός ωστόσο προσέθεσε ότι «είμαι σε σκέψη να εισηγηθώ μία διάταξη στη Βουλή όπου σε περιπτώσεις υποτροπής, όταν π.χ. μια αλυσίδα εξακολουθεί να κάνει παράβαση και μάλιστα μεγάλη, τότε να μπορώ να κάνω τη δημόσια ανακοίνωση».

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται και αν επαναλαμβάνονται στην ίδια επιχείρηση για να διαπιστωθεί εάν έχει συμμορφωθεί, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται ασταμάτητα και στην ίδια αλυσίδα γίνονται έλεγχοι 2 και 3 φορές» και συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο 20ήμερο υπάρχουν πρόστιμα πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ».

«Το ποσοστό παραβατικότητας είναι υψηλό και πιστεύω ότι η αγορά θα προσαρμοστεί, τώρα που όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πολυμέσα