Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδωνις Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις εμπορικών μισθωμάτων για όλο το 2022

Ο υπουργός Ανάπτυξης, προανήγγειλε και την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν - «Η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός» είπε.

Την επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα ορίζει για όλο το 2022 πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων σε σχέση με το 2021. «Δεν θα επιτρέψουμε τη σύνδεση με τον πληθωρισμό αλλά με ένα όριο ως 3%. Ο λόγος είναι να προστατεύσουμε τα καταστήματα από υπέρογκες αυξήσεις. Να βοηθήσουμε την αγορά να παραμείνει όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έκτακτων συνθηκών αν και δεν συμπλέει με την δική του ιδεολογία για την λειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι δεύτερη ρύθμιση που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα θα επιτρέπει την δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια. «Στην συγκεκριμένη πολεμική περίοδο η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε διάταξη για την παράταση της θητείας των διοικήσεων των επιμελητηρίων της χώρας.

Πολυμέσα