Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:28:47

Handelsblatt: Oι ελληνικές τράπεζες απειλούνται με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα. H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Ο παλιός κίνδυνος επιστρέφει: οι ελληνικές τράπεζες απειλούνται με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Η εφημερίδα σημειώνει: «Μετά την κρίση του δημοσίου χρέους, τα τέσσερα συστημικά χρημτοπιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς είχαν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό επισφαλών δανείων. Τώρα έρχονται νέες αναταράξεις στον κλάδο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλά δάνεια δεν θα εξυπηρετούνται πλέον.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη διαρθρωτικά προβληματική κεφαλαιοποίηση των τραπεζών... Ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πολλοί οφειλέτες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα. Τώρα το εξαιρετικά αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και η εξασθενημένη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα ανικανότητα πληρωμών».
Πηγή: DW

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline