Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:50:21

Τιμές χωρίς προηγούμενο στην περιφέρεια. Όλοι οι νομοί και τα νησιά

Σε κάποιες πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος μάλιστα οι τιμές στην αντλία πραγματικά ζαλίζουν, αφού στις Κυκλάδες για παράδειγμα η απλή αμόλυβδη τιμάται κατά μέσο όρο προς 2,37 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων προς 2,44 ευρώ και το ντίζελ προς 2,084 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης που παρουσιάζει σήμερα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος.

Μεγάλες οι αυξήσεις

Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία οι μέσες πανελλήνιες τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15% στον απλή αμόλυβδη, κατά 14% στην αμόλυβδη 100 οκτανίων και κατά 17,5% στο ντίζελ. Από τις αρχές του έτους που συνυπολογίζονται και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τις τιμές των καυσίμων, οι αυξήσεις αυτές ανέρχονται σε 25%, 22% και 29% αντίστοιχα. Οι δε αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2021 φτάνουν το 47%, 40% και 57% αντίστοιχα.

Στις πολύ υψηλές τιμές συνηγορούν και οι υψηλοί φόροι με τους οποίους επιβαρύνονται τα καύσιμα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με τις υψηλότερες τιμές απλής αμόλυβδης σε όλη την Ευρώπη, πίσω από την Ολλανδία και τη Δανία –χώρες που όμως οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι.

list1

list2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline