Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:32:28

Ξενογιαννακοπούλου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στερεί τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους»

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε «ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους, στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει σε δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διπλός εμπαιγμός
Κάνοντας λόγο για «διπλό εμπαιγμό», σημειώνει ότι η κυβέρνηση «το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν 1.200.000 συνταξιούχοι».

«Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών», υπογραμμίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Οι συνταξιούχοι θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές», καταλήγει.

Αναλυτική η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έχει ως εξής:

«Στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε «ταφόπλακα» στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους.
Πρόκειται για διπλό εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: το 2020 απέδωσε τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν τότε 1.200.000 συνταξιούχοι από τα αναδρομικά.Σήμερα, οι ίδιοι αποκλείονται και από την δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών τους με βάση τον νόμο της ΝΔ και με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους απέτρεψε να προσφύγουν δικαστικά με δημόσιες δηλώσεις υπουργών.
Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά την κυβερνητική κοροϊδία και θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση στις εκλογές!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline