Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:50:29

ΥΠΕΝ: 80% όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την επιδότηση στην ηλεκτρική ενέργεια

Όφελος της τάξης του 80% προκύπτει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την εφαρμογή των επιδοτήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 1,9 δισ. ευρώ οι επιδοτήσεις για τον Σεπτέμβριο
Συγκεκριμένα:
• Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 400 KWh/μήνα χωρίς την κρατική επιδότηση θα πλήρωνε 315 ευρώ, ενώ με την κρατική επιδότηση η χρέωση μειώνεται στα 60 ευρώ.
• Αντίστοιχα, μια μικρομεσαία επιχείρηση με εγκατάσταση ισχύος μέχρι 35 KVa, με κατανάλωση 2.000 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την κρατική επιδότηση 1.600 ευρώ, ενώ με την κρατική επιδότηση θα πληρώσει 392 ευρώ.
Η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου (αφορά περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές) διαμορφώνεται σε 639 ευρώ/MWh.
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh.

Ρεύμα: Άλμα των τιμών χονδρικής στην Ευρώπη – Στα 616 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα αύριο

Στα 1,9 δισ. οι επιδοτήσεις για τον Σεπτέμβριο
Τα 1,9 δισ. ευρώ θα φτάσουν τον Σεπτέμβριο οι κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Για τα οικιακά τιμολόγια, η επιδότηση για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου θα φτάσει τα 639 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έτσι το 94% των αυξήσεων.
Για όσους εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, θα απορροφηθεί το 100% της αύξησης στην τιμή του ρεύματος, με την επιδότηση να βρίσκεται στα 677 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline