Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:12:45

Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης

Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους καταναλωτές, που έχουν αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη στο φυσικό αέριο και να στρέφονται ξανά προς το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής κ. Ζάγκα αναφερόμενη για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε: «Η τιμή πέφτει τις τελευταίες ημέρες, σήμερα είναι στα 83 δολάρια το βαρέλι ενώ μέχρι 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει επίσημα η διακίνηση έχουμε την επιδότηση των 0,25 ευρώ στην αντλία».
Ωστόσο η ίδια επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παραγγελίες και αυτό οφείλεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
«Δεν έχουμε παραγγελίες γιατί είναι ακόμα νωρίς. Μακάρι να πάει καλά ο καιρός γιατί αλλιώς θα έχουμε πολλά προβλήματα», ανέφερε.
Μάλιστα αναφέρθηκε και σε ένα από τα πιο βασικά θέματα που τίθενται αυτή την περίοδο «εάν θα υπάρξει αντικατάσταση του καυστήρα ώστε να γίνει πράξη η επιστροφή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο».

«Μικρές πολυκατοικίες και μονοκατοικίες οι οποίες έχουν φυσικό αέριο αναφέρουν ότι δεν θα κάνουν κάποια μετατροπή. Μόνο όσοι είχαν υποδομή και για πετρέλαιο αλλά και φυσικό αέριο θα βάλουν πετρέλαιο. Πολλοί καταναλωτές μου λένε "την πατήσαμε" ενώ αρκετοί στρέφονται σε ψευτολύσεις όπως είναι οι ηλεκτρικές κουβέρτες», κατέληξε η κυρία Ζάγκα στο Newsbomb.gr.

O κ. Κιούσης σε ερώτηση για την τιμή που θα διαμορφωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης ανέφερε: «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα και σε συνδυασμό με την επιδότηση των 25 λεπτών θα διαμορφωνόταν στο 1,30».
Ενώ σχετικά με τις παραγγελίες ο ίδιος είπε ότι είναι αρκετά νωρίς.
«Μάχες επί μαχών» διεξάγονται ήδη στις γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών για το πως θα ζεσταθούν κατά την επικείμενη χειμερινή σεζόν.INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την άλλη ο κ. Ασμάτογλου δήλωσε ότι οι πολίτες κάνουν παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης από τα πρατήρια καυσίμων αλλά με... το σταγονόμετρο.
«Υπάρχουν λίγες παραγγελίες γιατί ο κόσμος φοβάται για την επιδότηση των 25 λεπτών. Η επιδότηση θα έπρεπε να μείνει μεχρι το τελος της περιόδου για να μπορέσει να βάλει ο κόσμος πετρέλαιο. Οι ποσότητες που αγοράζει ο κόσμος είναι μικρές ενώ προτιμούν να αγοράζουν τρεις, τέσσερις και πέντε φορές από λίγο», δήλωσε στο Newsbomb.gr.

Δεν υποχωρούν οι τιμές τα καύσιμα κίνησης - Εκτινάχθηκε το φυσικό αέριο
Υπενθυμίζεται ότι η προοπτική της ύφεσης στην ευρωοικονομία, η βύθιση του ευρώ έναντι του δολαρίου σε χαμηλά 25ετίας και οι πολιτικές εξελίξεις σε Βρετανία και Ιταλία συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο κόστος δανεισμού των χωρών μελών της ευρωζώνης με το ελληνικό δεκαετές ομόλογο να βρίσκεται μία ανάσα από το 5%.

Την ίδια ώρα σύνεση και ψυχραιμία συνέστησε εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στη Ναυτεμπορική, σημειώνοντας τις σοβαρές προκλήσεις στο μέτωπο της οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε μέσο πληθωρισμό για φέτος στο 9% και για την επόμενη χρονιά 3%.
Σε έντονα ανοδική τροχιά και η τιμή του φυσικού αερίου που εκτινάχθηκε περισσότερο από 12% σε μία μόλις μέρα πάνω από τα 210 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη σκιά των διαρροών που έχουν διαπιστωθεί στους αγωγούς μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.
Μπορεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί αισθητά στα 86 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν αφήνει αυτή την πτώση να περάσει ολόκληρη στις τιμές των καυσίμων. Τον Οκτώβριο θα έχουμε στροφή στην επιδοματική πολιτική καθώς το βάρος θα πέσει στην μείωση της τελικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline