Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  09:32:32

Μητσοτάκης αισιόδοξος ότι οι τιμές του φυσικού αερίου, που έχουν μειωθεί κατά 50% , θα μειωθούν και άλλο.

«Διαμορφώνεται κοινός τόπος για κοινή δραστική ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να πέσουν οι τιμές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στην Πράγα για το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «θα μπορούμε να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση».

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις έχουν ωριμάσει, έστω με καθυστέρηση. «Έστω και αργά η Ευρώπη να πρέπει να κάνει το σωστό, ενωμένοι να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνει η ευρωπαϊκή οικογένεια, να κατεβάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον εφοδιασμό», υπογράμμισε.
Για τη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν και το κλίμα στη σύνοδο ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση κι εγώ δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία πρόκληση να περάσει αναπάντητη. Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν, είδαν και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline