Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:18:44

Τα πάντα για τα οικονομικά της «Κιβωτού» σε βαθιά έρευνα

Ή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει σε βαθος και πλάτος τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων στην ηγεσία και το Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής για ίδιο λόγο.

Σε προσωπικές καταθέσεις και μετοχές, σε προσωπικές δαπάνες διαβίωσης και σε πολυέξοδα ταξίδια, σε αγορές ακινήτων στο όνομα τους με χρήματα του Ιδρύματος..

Συγκεκριμένα αναζητείται η διαδρομή χρημάτων και η διαχείριση ποσών που έφταναν στα ταμεία της Κιβωτού από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline