Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:43:32

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια κριτήριο για τους αναποφάσιστους

Το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της παρουσίασε την Τρίτη η εταιρεία ALCO στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, περιλαμβάνοντας τις απαντήσεις των πολιτών για το πρόσωπο του πολιτικού αρχηγού που εμπιστεύονται περισσότερο, αλλά και το κοινωνικό θέμα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο τους.
Μετά το χθεσινό πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, όπου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στο 7,3%, στο δεύτερο σκέλος φαίνεται ότι το 30% των πολιτών εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, δεύτερος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έρχεται ο... «Κανένας» με 23% (αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες), τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

Ακόμη, το 35% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (μείωση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα), ενώ το 32% πιστεύει ότι θα ήταν ίδια.
Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών (47%) πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι του 39% που πιστεύει ότι χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Η ακρίβεια θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους

Βασικό κριτήριο, που θα επηρεάσει την ψήφο των αναποφάσιστων, είναι η ακρίβεια με 53% και ακολουθούν η πορεία της οικονομίας με 45%, τα ελληνοτουρκικά με 27% και οι υποκλοπές με 17%.

Η υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, θα επηρεάσει την ψήφο των αναποφάσιστων κατά 16%.
Όσο για το εισόδημά τους, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι «αρκεί ίσα – ίσα για να καλύπτουν τις υποχρεώσεις του» (48%) και δεν είναι αρκετό (30%).
Μόνο το 17% απάντησε ότι του επιτρέπει να ζει άνετα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline