Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024  09:36:22

Υπέρ ανάπτυξης, αλλά μόνο στη Γερμανία

Υπόσχεται δημόσιες δαπάνες ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας και όχι λιτότητας, όπως για άλλους. Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την ανάπτυξη προς το συμφέρον της Γερμανίας, την ώρα που το γερμανικό εξαγωγικό μοντέλο ασθμαίνει, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Έχοντας το πλεονέκτημα της υγιούς δημοσιονομικής της κατάστασης, η Γερμανία δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και αρχίζει να φαίνεται ότι η συντηρητική καγκελάριος, η οποία διεκδικεί τρίτη πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, προχωρά με μικρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το κάνει, αλλά με τους ρυθμούς της, λέει ο Ζιλ Μεκ, επικεφαλής των ευρωπαϊκών οικονομικών μελετών της Deutsche Bank. "Βλέπουμε μία ελαφρά κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης προς μία ελαφρώς πιο γενναιόδωρη δημοσιονομική πολιτική", διαπιστώνει ο οικονομολόγος.

Η Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για οδικά έργα και σειρά κοινωνικών δαπανών: αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, αύξηση των συντάξεων των μητέρων, φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ζευγάρια με παιδιά... επιδιώκει επίσης την εισαγωγή κατώτατου μισθού σε μία χώρα όπου ο θεσμός δεν υφίσταται μέχρι στιγμής.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline