Σάββατο 30 Μαϊου 2020  20:50:15

Ποιοι διορισμοί θα γίνουν ή όχι έως το 2016. Σε Υπουργεία- ΔΕΚΟ- Ταμεία- Νοσοκομεία- ΟΤΑ. Κύριο

Όλοι αυστηροί σχεδιασμοί για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα και της αυτοδιοίκησης.

Γενικός κανόνας και σταθερή επιλογή η μεγάλη συρρίκνωση του Κράτους. Με οφέλη μεν στα δημόσια οικονομικά και τα ελλείμματα αλλά και με σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, καθημερινότητα της ζωής.

Προέχει η σιδερένια αρχή των επιλογών της Κυβέρνησης και της Τρόικας «μια πρόσληψη σε πέντε αποχωρήσεις», χωρίς ιδιαίτερες εξαιρέσεις, ακόμα και εάν έχουν προκύψει πραγματικές υπηρεσιακές και κοινωνικές ανάγκες. Υπάρχουν ακόμα οι μεγάλες περικοπές στο Κράτος Πρόνοιας σε διάφορες παροχές για πολλές κοινωνικές ομάδες και επίσης το ψαλίδισμα κατά 30% σε όλους τους Υπηρεσιακούς Οργανισμούς Υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΔΕΚΟ.

Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που θα συζητηθεί από την ερχόμενη Παρασκευή ση Βουλή περιλαμβάνονται «Εκτιμήσεις προσλήψεων-αποχωρήσεων προσωπικού στην περίοδο 2013-2016' με ενδιαφέροντα δεδομένα, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για τη Στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, το οποίο εκπονήθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εντάσσονται οι εκτιμήσεις αποχωρήσεων προσωπικού για καθένα από τα έτη 2012-2016 και οι αντίστοιχες εκτιμήσεις προσλήψεων για τα έτη 2013-2016.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων ανά υποτομέα της Γενικής Κυβέρνησης βασίστηκε στον κανόνα 1:5 σε σχέση με τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις του προηγούμενου έτους, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις νέες παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, όσο και τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των μεμονωμένων φορέων, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις του ΜΠΔΣ 2013-2016 και οι εξειδικευμένες ανάγκες μεμονωμένων φορέων που ελήφθησαν υπόψη στον ανωτέρω προγραμματισμό είναι οι εξής:

• Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού, ενώ για τα έτη 2015 και 2016 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ' έτος).

• Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τα έτη 2013 και 2014, προβλέφθηκε μείωση των προσλήψεων κατά 30% σε σχέση με αυτές του έτους 2012, ήτοι 819 άτομα.

• Στους ΟΤΑ α΄ βαθμού (πλην των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων) δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016.

• Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα έτη 2013 και 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, ενώ για το διδακτικό προσωπικό ο λόγος προσλήψεων-αποχωρήσεων θα διαμορφωθεί στο 1:10.

• Στο Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη 200 εφοριακών εντός του 2013.

• Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προβλέπεται η αποφοίτηση 162 Δικαστών από την Εθνική Σχολή Δικαστών.

Επισημαίνεται ότι οι προβλεπόμενες προσλήψεις ανά υποτομέα, μπορεί να είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες από αυτές που θα πραγματοποιηθούν τελικά ανά υποτομέα χωρίς όμως να επηρεαστεί το συνολικό αποτέλεσμα. Η κατανομή των προσλήψεων θα αποφασιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φορέα.

Ως εκ τούτου, το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για τη στελέχωση του δημόσιου τομέα παρουσιάζεται ως προσωρινό στο μέρος που αφορά τις εκτιμώμενες προσλήψεις ανά υποτομέα της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και ως δεσμευτικό στο σύνολό του ως προς την αυστηρή τήρηση του κανόνα 1:5 και την πλήρη εφαρμογή των παρεμβάσεων του ΜΠΔΣ 2013-2016. Σε κάθε περίπτωση, ο εν λόγω προγραμματισμός στελέχωσης του δημόσιου τομέα θα επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενσωματώνοντας την ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων που θα προσδιορίσει η Κυβέρνηση βάσει των αποτελεσμάτων της Αξιολόγησης των Δομών και Υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 table

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline