Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:50:22

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαδηλώσουν κατά του υψηλού πληθωρισμού και της κυβερνητικής πολιτικής.

Δέκα χρόνια μετά την επίσημη χρεοκοπία της Αργεντινής και η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

 

Οι σχεδόν καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου ξεκίνησαν τον Ιούνιο στο Μπουένος Άιρες, αλλά χθες πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη, καθώς χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τον υψηλό πληθωρισμό, τη διαφθορά και την αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Μάλιστα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν πορείες συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Αργεντινής και σε άλλες πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, ακόμη και στο Σίδνεϊ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Αργεντινή έχει αγγίξει το 12%, αν και πολλοί αναλυτές, αλλά και πολίτες, θεωρούν ότι βρίσκεται ακόμη υψηλότερα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και για τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην αγορά δολαρίων, καθώς και για τη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι τα προβλήματα στην οικονομία της Αργεντινής οφείλονται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και πως οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατευθύνονται από την μεσαία και ανώτερη κοινωνική τάξη της χώρας, που φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline