Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:03:32

Α. Μέρκελ: Η Γαλλία να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Η Γαλλία έχει υποχρέωση να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της χορήγησε δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

 

Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε μια συμφωνία που προβλέπει ότι πρόκειται στο εξής να αναδεικνύεται ένας πρόεδρος του Eurogroup «πλήρους απασχόλησης», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η καγκελάριος διέπραξε κι ένα γλωσσικό ολίσθημα κατά τη συνέντευξη Τύπου, συγχέοντας τον Ολάντ με έναν από τους προκατόχους του, τον Φρανσουά Μιτεράν, υπό το συγκαταβατικό βλέμμα του Γάλλου προέδρου.

«Τα θέματα πάνω στα οποία δουλεύουμε τέθηκαν από τον Φρανσουά Μιτεράν: Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η απασχόληση, η ανάπτυξη. Η ανεργία των νέων, έχει φυσικά, κεφαλαιώδη σημασία στο έργο μας», είπε η Μέρκελ, πριν συνειδητοποιήσει το σφάλμα της.

«Φρανσουά Ολάντ, όχι Φρανσουά Μιτεράν! Φρανσουά Ολάντ», επανέλαβε με ιλαρότητα, ενώ ένα πλατύ χαμόγελο φώτιζε το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline