Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  10:17:14

Μέρκελ: «Δεν ήταν δική μου ιδέα η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα»

«Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε.

 

Συνέντευξη στο BBC έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δηλώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «τα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία δείχνουν το μέγεθος της κρίσης», ενώ υπερασπίστηκε την αποφασιστικότητα στους ελέγχους των δαπανών.

Επίσης, σημείωσε ότι οι νέοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν για να βρουν εργασία. «Όταν η ανεργία των νέων εκτοξεύθηκε στην Ανατολική Γερμανία, πολλοί αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο Νότο, όπου υπήρχαν περισσότερες θέσεις εργασίας. Πρέπει να υπάρχει κινητικότητα. Είναι άδικο το γεγονός ότι οι νέοι πληρώνουν για κάτι που δεν έκαναν, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση», τόνισε.

«Όσον αφορά στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, η ευρωζώνη και άλλες χώρες βρίσκονται δε δύσκολη κατάσταση. Το θέμα δεν είναι η λιτότητα, αλλά να επιτευχθεί ανάπτυξη», επεσήμανε. Σχετικά με την Ελλάδα και την Ισπανία, υπογράμμισε ότι «η πολιτική που εφαρμόζεται δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για τις αντι-γερμανικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς σε πολλές χώρες, ανέφερε πως «είχαμε διαμαρτυρίες και εντός και εκτός Γερμανίας. Ως κυβέρνηση, ως πολιτικοί οφείλουμε να τις δεχτούμε. Θέλω όλες οι χώρες να ανακάμψουν άμεσα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline