Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  19:08:35

Μάλλον φαινόμενο κακοδιοίκησης αλλά αντίστροφα. Από την πλευρά του Κράτους, δηλαδή απαράδεκτη περικοπή δαπανών, στέρηση κονδυλίων. Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζουν 20 νομικά πρόσωπα- φορείς της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Πρόκειται για την ελβετική Τράπεζα της προτίμησης πολλών Ελλήνων καταθετών και επιπλέον γνωστής από την κλοπή της λίστας Λαγκάρντ. Υπόθεση που έκαψε πολλούς κρυφούς καταθέτες σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Ακατάσχετα είναι τα έσοδα, το περιεχόμενο των χρηματοκιβωτίων των Δ.Ο.Υ και ο εξοπλισμός τους, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μεγαλώνουν οι απλήρωτες, ασυνεπείς οφειλές του Κράτους. Αυξητικά κινήθηκαν και τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Σε προμηθευτές κάθε είδους, φαρμακεμπόρους, κατασκευαστές κλπ.

Πρωτοσέλιδο σε Guardian και Financial Times χθες η χώρα μας μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τις απαιτήσεις των δανειστών να φέρνουν σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνησης.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και διπλάσια έκτακτη εισφορά για μεσαία και υψηλά εισοδήματα - Επιβάρυνση από 180 έως και 1.200 ευρώ για όσους βγάζουν 30.000-100.000 ευρώ το χρόνο. Ο πίνακας για τα εισοδήματα και τους νέους φόρους.

Σελίδα 185 από 213