Τετάρτη 22 Μαϊου 2019  10:06:36

Τα νέα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου - Με χαμηλότερο συντελεστή τώρα ο επαναπατρισμός κεφαλαίων - Συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις - Απαγόρευση πλειστηριασμών για έναν χρόνο. Η ανοικτή επιστολή του Απ. Κακλαμάνη στον Πρωθυπουργό για την αποτυχία του νέου μέτρου επιστροφής κεφαλαίων και καταθέσεων από το εξωτερικό, συνήθως αδήλωτων και αφορολόγητων. Στην Ελλάδα η φορολογία με 35% για κεφάλαια και μόνο 15-20% για τις καταθέσεις στο εξωτερικό.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λέει πως η επόμενη πληρωμή της Αθήνας προς το Ταμείο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου. Τι είπε σχετικά με τον κίνδυνο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη

Άραγε θα τους φτάσουμε, μαζί με τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους; Ο Αλβανός εργαζόμενος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε, για πρώτη φορά, από το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (INSTAT).

Μεγάλο το πλήθος της παραβατικότητας και της ανομίας. Όχι όλων αλλά πολλών, ίσως των περισσότερων. Η κ. Βαλαβάνη διαβιβάζει στη Βουλή ένα ακόμη έγγραφο, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, αναφορικά με αποστολή εμβασμάτων από πολιτικούς αρχηγούς.

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λαμβάνουν γνώση για τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών φορολογουμένων, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Επιμένει ο καθηγητής Αλεξ Μητρόπουλος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων του 2012. Να καταβληθούν τα αναδρομικά. Σήμερα δεν υπάρχουν τα χρήματα δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας. Τα οποία βρέθηκαν για τα αναδρομικά των συνταξιούχων καθηγητών, αξιωματικών και Ενστολωνκάθε είδους, γιατρών ΕΣΥ και δικαστικών.

Ποιές είναι οι συνταγματικές διαδικασίες για νέο Πρωθυπουργό και πιθανόν ολόκληρη Κυβέρνηση. Χωρίς να οδηγούμαστε υποχρεωτικά σε νέες εκλογές, που δεν θέλει ο λαός αλλά θέλει συνεννόηση με τους εταίρους-δανειστές.

Και οι δύο πιστωτές θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν καταβάλλει σοβαρή, σταθερή και συνεπή προσπάθεια για όλους τους στόχους της. Αποτυχίες στα φορολογικά, στην είσπραξη ΦΠΑ και στον περιορισμό των δαπανών και στις επενδύσεις. να αφιερώσει χρόνο για να αποφύγει την άβυσσο

Σελίδα 186 από 208