Τρίτη 26 Μαϊου 2020  20:17:49

Εκτός από την ηλικία συνταξιοδότησης, βασικό κριτήριο θα είναι και το ύψος της σύνταξης. Ετσι βαρύτερες απώλειες θα υποστούν οι έχοντες σύνταξη άνω των 1000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ είναι 905.000 σε σύνολο 2,65 εκατομμυρίων, από 2.000 ευρώ και πάνω παίρνουν 49.960 άτομα ενώ πάνω από 3.000 ευρώ εισπράττουν μόλις 2500 άτομα.

Έρχονται ραβασάκια της εφορίας σε περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και πολίτες της κατηγορίας αυτής.

Νέες δυνατότητες ευμενούς μεταχείρισης και τιμωρίας για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που συνηθίζουν να μην εκδίδουν αποδείξεις σωρηδόν ανοίγει το νέο ποινολόγιο της Εφορίας που ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξακολουθεί να πλήττεται η μεσαία τάξη της χώρας. Θα συνεχισθεί η δοκιμασία στην αγορά. Για μια ακόμη χρονιά μείωση πωλήσεων και κερδών για τους μικρομεσαίους..

Η κάπως ανακουφιστική δικαστική διαδικασία αποφάσεις για τους άτυχους ιδιοκτήτες σπιτιών, διαμερισμάτων, καταστημάτων κλπ. Τα ενεργειακά πιστοποιητικά.

«Στα βαθιά» μπαίνει πάλι η κυβέρνηση μετά το επιτυχές πέρασμα του πρώτου κρας τεστ με το κουαρτέτο για την πρώτη λίστα των προαποαιτούμενων, καθώς έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις με βαρύ πολιτικό και κοινωνικό κόστος.

Ο κώδων κινδύνου έχει χτυπήσει προ πολλού. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, πρωτίστως όμως μικρομεσαίες που είναι και πιο ευέλικτες, ανοίγουν... πανιά για τις γύρω χώρες –Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο– αναζητώντας καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και λιγότερους φόρους ακόμη και για τα... Ι.Χ. τους.

Κατακόρυφη είναι η πτώση των ενοικίων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες ακινήτων, δηλαδή είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για γραφεία και καταστήματα.

Σελίδα 187 από 239
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline