Τετάρτη 22 Μαϊου 2019  09:53:06

Κούρεμα μέχρι και 50% στα κόκκινα αγροτικά δάνεια προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Παράλληλα, ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, στα όρια της φτώχειας, με πολύ χαμηλά εισοδήματα, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης δίνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο χρόνος για την οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους- δανειστές παίρνει διαρκώς παράταση. Η Κυβέρνηση ξοδεύει αρκετό χρόνο αλλά χωρίς σοβαρά αποτελέσματα.

Μαύρο και δύσκολο το άμεσο μέλλον.Για εξεύρεση προσωρινής λύσης, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα 400 εκατ. ευρώ που λείπουν από τα κρατικά ταμεία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους, μεταξύ των οποίων και η πληρωμή μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο περίπου δύο ώρες μετά την αποκάλυψη του ελλείμματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Η προσφυγή στις κάλπες είτε για δημοψήφισμα είτε για εκλογές κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές ανάμεσα στους υπουργούς και τα ανώτερα στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σύντομα, όπως μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Οι θέσεις του γραμματέα του ΚΚΕ για συμβιβασμό με την Ε.Ε αλλά και ατύχημα, δηλαδή προσφυγή στις κάλπες.

Αμήχανες απαντήσεις και δικαιολογίες Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για διαδικασίες, που μέχρι πρόσφατα καταδίκαζαν. Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ΠΝΠ για υποχρεωτική μεταφορά των Ταμειακών Διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Δεν συμπεριλαμβάνονται απευθείας τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρειάζεται απόφαση των Δ.Σ. Με αναδρομική ισχύ για να νομιμοποιηθούν όσες πράξεις «ομηρίας» έγιναν από τις 17 Μαρτίου μέχρι σήμερα.

Από καιρό τώρα ο Ιταλός Πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν πάει μάλιστα να κάνει υποδείξεις και παρατηρήσεις. Ιδιαίτερα για τα οικονομικά θέματα, τα ασφαλιστικά και τα δημοσιονομικά.

Σελίδα 188 από 208