Τρίτη 21 Μαϊου 2019  04:24:18

Εντείνει τις πιέσεις η Γερμανία, αυτή τη φορά με δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, που σπάει τη σιωπή του μετά από μέρες "αφωνίας" και κάνει λόγο για μικρό κίνδυνο μετάδοσης ενός Grexit ή μιας χρεοκοπίας στις αγορές. Σκληρή επίθεση και πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Αυστηρή ανταπάντηση του Μαξίμου ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις δικές της κόκκινες γραμμές.

Νικήτας Κακλαμάνης: Σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Εσχες για τη λίστα Νικολούδη. Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι ισχυρισμοί του Αλέξη Μητρόπουλου.

Δυνατότητα ολικής απαλλαγής από πρόστιμα και πρόσθετους τόκους όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν μέχρι και τις 26 Μαΐου, εκπρόθεσμα αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις Ε9 και λοιπών τελών και φόρων για έτη μέχρι και το 2014.

Βαθύτερα από άλλες χρονιές θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για να στηριχθεί στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η κίνηση της Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου είναι πιστωτικά αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε την, Μεγάλη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας «ανεπαρκή» την πρόοδο της Αθήνας. Σε φαινομενική .. «αντίθεση κλίματος» με τις φιλόφρονες γενικότητες του Γάλλου¨Προέδρου Ολάντ υπέρ της Ελλάδος αλλά όχι και του υπουργού Οικονομικών με παρόμοιες υποδείξεις...

Χρειάζονται, επίσης, συγκεκριμένες αλλαγές, που δεν έχουν γίνει ή που ακυρώθηκαν στο συνταξιοδοτικό(χωρίς αναγκαία την περικοπή των κύριων συντάξεων, όπως διέψευσε το ΥΠΟΙΚ ότι ετέθη στον κ.Βαρουφάκη) , αγκυλώσεις της αγοράς και στα κλειστά επαγγέλματα.

Σελίδα 189 από 208