Τρίτη 26 Μαϊου 2020  21:08:57

Το πρώτο, επώδυνο φιρμάνι Γ. Κατρούγκαλου για περικοπές 20 έως και 50% Οι περικοπές στα μερίσματα 250.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», το δολοφονικό σχέδιο Κατρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες σκληρές περικοπές σε χιλιάδες συνταξιούχους (ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ, των «ευγενών Ταμείων» και των συνταξιούχων με προγράμματα εθελούσιας εξόδου) θα βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που θα ονομάζεται «κοινωνικός συντελεστής».

Η προσαύξηση της περιουσίας του φορολογούμενου μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, όπως οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, τραπεζικές καταθέσεις και πάσης φύσεως χρεόγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.), η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος. Η μεταβολή της σύνθεσης ή της διατήρησης της περιουσίας δεν σημαίνει απαραίτητα και την προσαύξησή της.

Στην εθνική σύνταξη-λάστιχο ανάλογα με τις αυξομειώσεις του ΑΕΠ και σε πολλαπλές ρήτρες που θα οδηγούν στη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων θα βασιστεί η οριστική πρόταση Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό, η οποία, σύμφωνα με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Πιέρ Μοσκοβισί, πρέπει να παρουσιαστεί στους θεσμούς πριν από το τέλος Νοεμβρίου.

Ο διάλογος με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Μόλις 120 εκατ. ευρώ όχι τα εισπραχθέντα μέχρι σήμερα αλλά μόλις τα.... «βεβαιωθέντα» την τελευταία τριετία( σε σχέση με την άκαρπη τριετία 2010-2012) για 2062 περιπτώσεις της λίστας. Δύσκολοι και προβληματικοί οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Kατά τρόπο αναμφισβήτητο έγιναν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές πάλι το καλοκαίρι. Δεν διόρθωσαν τα πράγματα και δεν σταμάτησαν τις αυξήσεις οι προσφορές, οι εκπτώσεις, οι μειωμένες καταναλώσεις.

Οριστικοποίησε τις επιλογές του για τα τέλη κυκλοφορίας το 2016 βάζει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στις φήμες για μια μέση αύξηση κατά 200 ευρώ στα μικρομεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.

Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας έρχονται με το σχέδιο που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τέλη.

Σελίδα 189 από 239
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline