Σάββατο 30 Μαϊου 2020  04:23:23

Παραμένει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, με συνέπειες στην εκταμίευση της νέας δόσης των δύο δις.. Με αστερίσκους και εκκρεμότητες έκλεισε ο τριήμερος κύκλος επαφών της κυβέρνησης με τους τεχνοκράτες. Ασυμβίβαστες δηλώσεις-αξιώσεις της Λούκας Κατσέλη.

Αρχίζει σκυταλοδρομία δηλώσεων κατά του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Παράλληλα με την υπόθεση του πόθεν έσχες του υπουργού Σταθάκη.

Ανεξαρτήτως της μεθόδου που, τελικώς, αποφασιστεί να ακολουθηθεί, στο «στόχαστρο» του υπουργείου παραμένουν οι συντάξεις που ξεπερνούν, αθροιστικά (κύριες + επικουρικές) τα 1.000 ευρώ και έχουν απονεμηθεί με υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με ό,τι ίσχυε για τους «νέους» (από την 1/1/93) ασφαλισμένους έως και το 2010 (από την 1/1/2011 και μετά εφαρμόζεται ο ν. 3863/10 που προβλέπει χαμηλότερα και ενιαία ποσοστά για όλους).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προκαλεί έκπληξη η εμμονή της κυβέρνησης να ισχυρίζεται σήμερα ότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον» από αυτή την πρακτική, «που υιοθετεί η ίδια» όπως ο ΦΠΑ στην Παιδεία και με την οποία συμφωνεί και η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων. Το δημόσιο συμφέρον και οι υποθέσεις Σταθάκη και Φλαμπουράρη.

Αγωνία και προβληματισμός για τα νέα χαράτσια της Κυβέρνησης Τσίπρα, με πρώτες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, την τρίτη δόση της εφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελείας για πολλούς, μέσα σε απειλές για έκτακτα χαράτσια και αυξήσεις φόρων ή καταστάσεις, όπως οι επιβαρύνσεις των αγροτών, οι μειώσεις κατά 50% στα επιδόματα θέρμανσης, το ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία. που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες.

Δεν πήγαν καλά οι συζητήσεις της πρώτης ημέρας. Παρότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα άλλα μέτρα της λίστας του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, η ελληνική πλευρά προτείνει προστασία της πρώτης κατοικίας εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης έχει ετήσιο εισόδημα έως 35.000 ευρώ, ενώ οι δανειστές τοποθετούν τα αντίστοιχα όρια στα 120.000 ευρώ και στο όριο της φτώχειας.

Εκτεθειμένοι οι πρόθυμοι εντολοδόχοι υπουργοί κκ Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Παππάς, Αλεξιάδης, Γεροβασίλη κ.ά., που προσπάθησαν να πιέσουν την κ.Σαββαίδου να παραιτηθεί ή να την πλήξουν με δηλώσεις τους για... πολιτική ευθιξία.

Προσπάθειες του Μαξίμου να εμφανισθεί... διαφωνών και... αποστασιοποιημένος ο Αλέξης Τσίπρας. Καταργούνται μέσω ενοποίησης οι επικουρικές συντάξεις. Εθνική σύνταξη 390 ευρώ και αναλογική βάσει των εισφορών - Μειώσεις στους ήδη συνταξιούχους λόγω επαναπροσδιορισμού

Ένα παράδοξο από τις πρώτες δημοσκοπήσεις για την αρχηγία της ΝΔ. Στον κύκλο των στελεχών και οπαδών του κόμματος, που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο, κυριαρχεί ο Ευάγ. Μεϊμαράκης.

Από πλευράς δημοσιότητας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέλιος Αλεξιάδης δεν βρίσκεται στο ενδιάμεσο του πληθωρικού Γιάννη Βαρουφάκη και του σιωπηλού νέου ΥΠΟΙΚ Ευάγ. Τσακαλώτου. Μπατάρει.

Σελίδα 192 από 240
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline