Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019  17:13:48

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε την, Μεγάλη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας «ανεπαρκή» την πρόοδο της Αθήνας. Σε φαινομενική .. «αντίθεση κλίματος» με τις φιλόφρονες γενικότητες του Γάλλου¨Προέδρου Ολάντ υπέρ της Ελλάδος αλλά όχι και του υπουργού Οικονομικών με παρόμοιες υποδείξεις...

Χρειάζονται, επίσης, συγκεκριμένες αλλαγές, που δεν έχουν γίνει ή που ακυρώθηκαν στο συνταξιοδοτικό(χωρίς αναγκαία την περικοπή των κύριων συντάξεων, όπως διέψευσε το ΥΠΟΙΚ ότι ετέθη στον κ.Βαρουφάκη) , αγκυλώσεις της αγοράς και στα κλειστά επαγγέλματα.

Στα 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο.

Θέλει προσοχή η συμπλήρωση εφέτος γιατί, λένε οι ειδικοί, υπάρχουν αφανείς τρόποι νέας φορολογίας σε πολλές περιπτώσεις. Σημαντικές αλλαγές που αφορούν τον τρόπο συμπλήρωσης, αλλά και τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος, περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Πρωτοφανής μαζική τακτική, που δεν είχε εφαρμοσθεί από καμμία Κυβέρνηση σε τόση έκταση και με τόση αβεβαιότητα για την επιστροφή των ποσών. Δηλώσεις του Τομεάρχη Λευτ. Αυγενάκη.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για δυσκολία καταβολής των πληρωμών της Ελλάδας για τον επόμενο μήνα, ενώ παράλληλα γίνεται κριτική για τον τρόπο που βρίσκει το Υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα.

Δεκάδες περιπτώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας εκ μέρους φυσικών και νομικών προσώπων, ανακοίνωσε ότι εντόπισε στη διάρκεια του Μαρτίου του 2015 το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Σελίδα 192 από 211