Τρίτη 21 Μαϊου 2019  03:28:54

Η νομοθετική απόφαση ισχύει από χθες, υπογράφτηκε δια περιφοράς από το Υπουργικό Συμβούλιο (αν και αναφέρονται ως υπογράψαντες οι απόντες Δραγασάκης και Κοτζιάς) και θα υποβληθεί για κύρωση στη Βουλή εντός 40 ημερών.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, €80 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής πήγαν, επειγόντως, στην ΤτΕ για να δοθούν μισθοί και συντάξεις. Και άλλα 120 εκατ. από τη νέα διοικητή του ΟΑΕΔ.

Επίσης, η εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε προσωποποιημένες ποινικές διώξεις για κακουργήματα σε βάρος δύο προσώπων, για "μίζες" περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ισως η μεγαλύτερη Τράπεζα της Ευρώπης. Με βαρύτητα στις εκτιμήσεις της. Να γίνουν βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει την ενδεχόμενη χρεοκοπία οποιουδήποτε κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης καλεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, στο μηνιαίο δελτίο της το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα.

Προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για λιγότερους λόγους, πιο περιοριστικές περιπτώσεις. Εις το εξής υποχρεωτική η προκαταβολή μόνο για το εισόδημα που προέρχεται από την επαγγελματική δραστηριότητα -και όχι από τη μισθωτή ή από άλλες πηγές- απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Από εφέτος και σύντομα ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας. Θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Με παράλληλη την αισιοδοξία για τις νέες ρυθμίσεις στην εξόφληση οφειλών με πολλές δόσεις.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε πως το βασικότερο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των τριών θεσμών (ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ).

Δεν απέδωσαν τίποτα οι κατά καιρούς εξαγγελίες για έρευνα σε λογαριασμούς (χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία και ένταλμα) ή επίσης για γενική φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων. Κάθε είδους νόμιμες αλλά μη δηλωθείσες.

Σελίδα 192 από 208