Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019  17:11:20

Ο αρμόδιος υπουργός και καταξιωμένος εισαγγελέας διαψεύδει μύθους ότι ήταν εύκολη η αποκάλυψη σκανδάλων στη λίστα Λαγκράντ και ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν αξιοποίησαν την προθυμία της Ελβετίας για αποκάλυψη της αλήθειας. Συμβαίνει και στα δυο θέματα, το ακριβώς αντίθετο. Τα διαφωτιστικά πρακτικά της Βουλής χθες.

Μεγάλο το Κράτος της Ελλάδος στη θάλασσα. Πανίσχυρο, κυρίαρχο. Αύξηση κατά 20 πλοία σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζει η πορεία του υπό ελληνική σημαία στόλου, ο οποίος έφθασε τα 839 πλοία, ενώ αυξήθηκε και η χωρητικότητά του στα 80,4 εκατομμύρια τόνους από 76,1 πέρυσι.

Το Κράτος επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα συμψηφισμού, με οφειλές του στα κανάλια για τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων προεκλογικά.

Το Κράτος επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα συμψηφισμού, με οφειλές του στα κανάλια για τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων προεκλογικά.

Θα μπορούσαν να είχαν συνεννοηθεί τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών για να μην υπάρξουν αυτές οι αντιφάσεις και παλινωδίες γύρω από τον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φορολογία ακινήτων κλπ.

Προσωπικό τόνο στο έπακρον δίνει και σε αυτό το θέμα ο Γιάννης Βαρουφάκης, με τόνους μεταξύ αλαζονείας και επιμονής, όπως φαίνεται και από τη προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή σε ερώτηση του Δημ. Κρεμαστινού.

Οι νέες διατάξεις παλιννόστησης στην δημόσια ΕΡΤ. Έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στον χώρο της ενημέρωσης. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο.

Δράστες της «συστηματικής πολεμικής» εναντίον του φέρονται οι «καρεκλοκένταυροι» στο περιβάλλον Τσίπρα και οι δεξιοί οικονομολόγοι Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Σταθάκης.

Σελίδα 193 από 211