Τρίτη 26 Μαϊου 2020  19:06:28

Απάνθρωπες ανατροπές και προτάσεις στο Ασφαλιστικό πόρισμα της Επιτροπής «...Σοφών», δηλαδή από κάποιους ειδικούς επιστήμονες, συνδικαλιστικές και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και της επιλογής του υπουργού Εργασίας που φέρνει ανατροπές - σοκ στις συντάξεις.

Από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει ως σήμερα καμία κίνηση για εξαίρεση, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας μεταστράφηκε και τώρα πλέον –όπως αποκαλύψαμε χθες- προσανατολίζεται στη διατήρηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και την απαλλαγή ή μικτό συντελεστή στα φροντιστήρια.

Πέρα από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που δεν εκπέμπουν ρύπους με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, υπάρχει και μια σειρά απο αυτοκίνητα (βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα, υβριδικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα) που εκπέμπουν ρύπους κάτω από το όριο των 100 g/km και απαλάσσονται από τα τέλη.

Επίσης λόγω κατακραυγής αποσύρθηκαν δυο άλλες διατάξεις. Αντίστοιχα, αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο (άνω των τεσσάρων μηνών) χρέος προς το Δημόσιο το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Υποστηρίζοντας ότι τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα, γνώριζαν την ύπαρξη του λογαριασμού της ΗSBC Ελβετίας, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, ζήτησε να καταδικαστούν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες(μόνο) σε βαθμό πλημμελήματος.

Έρχεται αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Μάλιστα την αύξηση την επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σελίδα 193 από 239
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline