Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019  03:49:51

Οι νέες διατάξεις παλιννόστησης στην δημόσια ΕΡΤ. Έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στον χώρο της ενημέρωσης. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο.

Δράστες της «συστηματικής πολεμικής» εναντίον του φέρονται οι «καρεκλοκένταυροι» στο περιβάλλον Τσίπρα και οι δεξιοί οικονομολόγοι Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Σταθάκης.

Ταραχή από τις οργισμένες αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μυστήριο και για το αφορολόγητο από φέτος τα 12.000 ευρώ. Μάλλον ματαιώνεται.

Μπορεί το Κράτος να έχει ανάγκη από έσοδα, αλλά δεν μπορεί μ´ αυτό να γίνεται ανήθικο και άδικο. Έτσι, το επιτελείο του υπουργού Οικονομίας (Βαρουφάκης, Βαλαβάνη, Μάρδας) ομόφωνα αποφάσισε να δώσει "τελευταία ευκαιρία" στους φοροφυγάδες εξωτερικού, για να κλείσει τις παρανομίες τους.

Βαπτίζουν το κρέας ψάρι, κατά τον Γλέζο. Μετονομάζουν τα πράγματα δήθεν ότι τα αλλάζουν, όπως η Τρόικα σε "θεσμούς" και " κλιμάκια". Καλολογούν με υπερβολές, όπως ότι αρχίζει, λέει, η επανεκκίνηση της οικονομίας, που έχει πέσει σε λήθαργο.

Δυσάρεστες εξελίξεις για την οικονομία, την αγορά, τις Τράπεζες. Συνεχίζονται οι αποσύρσεις και μάλιστα με μεγάλα ποσά, ενώ η αγορά έχει στεγνώσει από χρήματα.. Περαιτέρω μείωση σημείωσαν το Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες.

Μάλλον δυο ικανοποιητικά ποσοστά από τους Γερμανούς και τις θέσεις τους απέναντι σε δυο ελληνικά αιτήματα. Δεν δείχνουν προκατάληψη αλλά μάλλον συμπάθεια και κατανόηση. Σε ποσοστό 78% οι Γερμανοί τάσσονται κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ενώ υπέρ του «Grexit» τάσσονται 45% (έναντι 52% πριν από δύο εβδομάδες).

Εξωφρενική κατάσταση, απαράδεκτη, για πολλούς καταναλωτές αβάσταχτη. Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι χρεώσεις που "φουσκώνουν" τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες μάλιστα δεν αφορούν αποκλειστικά τις παροχές ηλεκτρικού, ενώ τα έσοδα κάποιων από αυτών δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ,  (η οποία όμως παίρνει ποσοστά για την κοινή είσπραξη και την ξεχωριστή απόδοση μετά σε Δήμους, Υπουργείο Οικονομικών κλπ).

Σελίδα 194 από 211