Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  20:29:39

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, πολλά διαμερίσματα και οικόπεδα βγαίνουν στην κυριολεξία στο σφυρί, και μάλιστα στις ακριβές λεγόμενες περιοχές οι τιμές έχουν υποχωρήσει έως και 60%.

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την προοπτική μετατροπής του σε πόρο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προανήγγειλε απόψε, από το βήμα του 6ου Thessaloniki Tax Forum, o υφυπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Μαυραγάνης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων στο 32%, έναντι 42% σήμερα και τη μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια ενδεχομένως και εντός του 2015.

Μόνο εάν θέσει βέτο η Τρόικα, θα παραμείνουν εν ισχύ τα πολυσυζητημένα τεκμήρια, καθώς τόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσο και το υπουργείο Οικονομικών επιθυμούν την πλήρη κατάργηση τους από την επόμενη χρονιά. Όχι αμέσως αλλά από τα μέσα στου χρόνου, σύμφωνα με άριστες πληροφορίες μας.

Κακοδιοίκηση, φαυλότητες αλλά και πνεύμα εχθρικό σε κάθε προσπάθεια συνεργασίας και αλληλεγγύης. Με θλιβερή την κατάσταση στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Διαρροές για διαφορές έως και 2.000 ευρώ μηνιαίο «μπόνους» έρχονται μετά εκείνες για υψηλές καταθέσεις σε ξένες Τράπεζες, που αφορούσαν συνολικά μόλις 5.200 άτομα από το 2010 έως πρόσφατα. Γεγονός παραμένει ότι οι μισθοί στο Δημόσιο παραμένουν πολύ χαμηλοί και οι συνολικές αμοιβές (χωρίς υπερωρίες, αργίες, πολυετίες, επιδόματα κλπ.) σχεδόν εξευτελιστικές για τους υπαλλήλους με 15, 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας.

Απόφαση έκπληξη. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ κατά της εταιρείας Unilever, το οποίο της είχε επιβληθεί για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Σελίδα 205 από 213