Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζει η δίκη του Μπο Σιλάι στην Κίνα

Η πολύκροτη δίκη του Μπο Σιλάι, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπο αποπέμφθηκε από την ηγεσία του κόμματος μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του δολοφόνησε τον βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Η εφημερίδα Ta Kung Pao αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως η δίκη του Μπο θα αρχίσει την Δευτέρα στην πόλη Γκουιγιάνγκ της δυτικής Κίνας και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η εφημερίδα επικαλείται "καλά πληροφορημένες πηγές του Πεκίνου", αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Λι Γκουιφάνγκ, ένας από τους συνηγόρους του Μπο δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή και αξιωματούχος του δικαστηρίου του Γκουιγιάντ δήλωσε πως δεν έχει ακούσει τίποτε για την υπόθεση.
Ο ίδιος είπε πως «η υπόθεση δεν έχει ακόμα προωθηθεί στην εισαγγελία».

Ο Μπο Σιλάι, πρώην κυβερνήτης της πόλης Τσονγκτσίνγκ, κατηγορείται για διαφθορά και συγκάλυψη της δολοφονίας του Χέιγουντ - υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί ως αυτουργός η σύζυγός του. Εκτός από τη σύζυγό του, λόγω του σκανδάλου έχουν καταδικαστεί και ένας στενός συνεργάτης του Μπο Σιλάι όπως και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνέδραμαν στη συγκάλυψη.

Ο 63χρονος Μπο, πρώην υπουργός Εμπορίου, είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμα του στην Τσονγκτσίνγκ μετά το 2007 προκειμένου να αναδειχθεί σε χαρισματικό ηγέτη .
Οι επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μπο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα