Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τους 47 βουλευτές του 2023, απέμειναν χθες μόλις ... 7, που εξέλεξαν νέο γραμματέα και θα ψηφίσουν για νέο αρχηγό μεταξύ Δούρου- Πολάκη. Κύριο

Σάββατο η εκλογή προέδρου, μάχη Δούρου-Πολάκη,με ρόλο στα παρασκήνια του Παππά, όλων απόβλητων από το κόμμα του Αλ. Τσίπρα. Συνεχίζονται οι δραπετεύσεις βουλευτών από την Κουμουνδούρου προς την ανεξαρτησία.

Σκηνικό διάλυσης και πολιτικού εξευτελισμού: 15 ετοιμάζουν έξοδο, ο Πολάκης επιστρέφει και η μάχη της διαδοχής φουντώνει.

Ομόφωνα» νέος γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αμανατίδης – Το παρασκήνιο για την επιστροφή Πολάκη και το ντέρμπι με τη Δούρου για την προεδρία

Κατακερματισμένος και απαξιωμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις διαδοχικές αποχωρήσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Η παράταξη οδηγείται σε μια νέα τροχιά με αβέβαιο μέλλον. Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 223 της Βουλής, με παρόντες μόλις 7 βουλευτές.
Μεταξύ άλλων ήταν ο Γιάννης Αμανατίδης, η Ρένα Δούρου, η Ελενα Άκριτα, ο Γιώργος Παπαηλιού, ο Χρήστος Γιαννούλης μέσω ΖΟΟΜ, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Νίκος Παππάς.
Βουλευτής που συμμετείχε στη διαδικασία σχολίασε ότι το κλίμα ήταν – όπως και αναμενόταν – «βαρύ» και «πένθιμο».

Ο Γιάννης Ανανατίδης νέος πρόεδρος της ΚΟ – Το Σάββατο η εκλογή νέου προέδρου
Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις, μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο ορισμός του Γιάννη Αμανατίδη ως γραμματέα της ΚΟ. Η εκλογή του έγινε ομόφωνα.
Επίσης, αποφασίστηκε το Σάββατο να πραγματοποιηθεί εκλογή νέου προέδρου στις 9 το πρωί, λίγο πριν την έναρξη της κεντρικής επιτροπής.

Υποψήφιοι πρόεδροι Δούρου – Πολάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηθούν κάλπες με τα ονόματα των υποψηφίων και οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίσουν το πρόσωπο που επιθυμούν για την πρόεδρο της ΚΟ και να αποχωρήσουν για τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Δεν αποκλείεται αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρία να είναι η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης.

Όσον αφορά την επιστροφή του δεύτερου στην κοινοβουλευτική ομάδα, αυτό αναμένεται να γίνει το επόμενο 24ωρο.
Ο νέος γραμματέας της ΚΟ, ο κύριος Αμανατίδης, θα αποστείλει ενδεχομένως ακόμη και σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, οπού θα το γνωστοποιηθεί η επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο πρώην υπουργός, πάντως, απέστειλε σχετική επιστολή προς την κοινοβουλευτική ομάδα ζητώντας την επανένταξη του.

Μετά την εκλογή του ο Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε, στο περιστύλιο της Βουλής: «Η ανάθεση της θέσης του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τους συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνοδεύεται από τη βαριά ευθύνη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεχίσει με ενότητα, σοβαρότητα και συλλογική συνείδηση, να δίνει αποτελεσματικά τις μάχες στο Κοινοβούλιο απέναντι στις πολιτικές που γεννούν την ακρίβεια, τη διαφθορά, την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, την απαξίωση των θεσμών και της δημοκρατίας και που τελικά κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι παρών και θα παραμείνει παρών με ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας. Με ενότητα απέναντι στις δυσκολίες και με καθαρή δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, προχωράμε μπροστά».

Σημείωσε τέλος ότι θα αποσταλεί στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή για την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κατόπιν δηλώσεώς του.
Στη σημερινή διαδικασία πήραν μέρος επτά, μόλις, βουλευτές.

Σημειώνεται ότι μετά και τις σημερινές αποχωρήσεις των Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Μαρίνας Κοντοτόλη και Χάρη Μαμουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 17 βουλευτές και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα είναι στην 4η θέση, κάτω από αυτή του ΚΚΕ, το οποίο διαθέτει 21 βουλευτές. Τις προσεχείς ημέρες θα μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός τους, καθώς αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 47.

Πολυμέσα