Πέμπτη 22 Απριλίου 2021  16:45:45

NonPaperNews

NonPaperNews

Για σχεδόν 400, κάνουμε ατέλειωτα ταξίδια στα σπίτια μας, μικρά και μεγάλα. Τα σπίτια μας φιλοξενούν δραστηριότητες οι οποίες προ πανδημίας εξελίσσονταν έξω από αυτά. Τότε – πήγα να πω μια φορά κι έναν καιρό – τα παιδιά μας πήγαιναν σχολείο, εμείς πηγαίναμε στη δουλειά μας, κάποια βράδια πηγαίναμε θέατρο, σινεμά, κάποια μάλιστα και για φαγητό σε εστιατόρια!

Ηχορρύπανση; Μα είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Ρύπανση του δημόσιου χώρου; Ομοίως. Κι αν είσαι και πιο προχωρημένος ουρείς κιόλας. Δημοκρατικό δικαίωμα να μη σεβαστείς τα μέτρα για τη διάδοση του κορωνοϊού.

H Αξιωματική Αντιπολίτευση αναλώνεται σε μια ευκαιριακή κριτική μιζέριας και γκρίνιας για τα εμβόλια, τα self test τις ΜΕΘ, την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και άλλα τέτοια ανάλογα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που ήρθε στον κόσμο σε μια ταραχώδη εποχή. Γεννήθηκε το 1921, βασιλικός πρίγκιπας της Ελλάδος και της Δανίας, στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα. Αλλά τα πρώτα χρόνια της ζωής του κάθε άλλο παρά τα πέρασε «πριγκιπικά».

Eχουν ένα καλό οι κρίσεις. Αποκαλύπτουν τις κρυμμένες, αλλά όχι κρυφές, παθογένειες, αυτές που σε «φυσιολογικούς καιρούς» θεωρούνται πολύ μικρές για να τις λάβουμε υπόψη.

Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα. Στο καυτό θέμα. Με αφορμή μια γενικευμένη γκρίνια. Που συνοψίζεται σε μια φράση. Με το πιο ήπιο ύφος. Να μην αναφερθώ στα δεκάδες καθημερινά γαμοσταυρίδια που ακούω.

Οι Ελληνες πετύχαμε να επιβιώσουμε, όχι σαράντα, αλλά τετρακόσια «χρόνια σκλαβιάς και φυλακής». Ομως σερνόμαστε, δυο ολόκληρους τώρα αιώνες, ως «ελεύθερο» κράτος, σε ένα ρεζιλίκι αυτοκαταστροφής, θλιβερό.

Η χώρα θέλει μια Αριστερά σύγχρονη, φιλολαϊκή, όχι λαϊκίστικη και με συμπεριφορές που προσιδιάζουν σε ακροαριστερό γκρουπούσκουλο. 

Οι προσδοκίες με τον καιρό θεριεύουν και όλοι πλέον αναμένουν ταχεία ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Υποστηρίζονται άλλωστε αυτές οι προσδοκίες και από τις ιστορικές εμπειρίες. Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης.

Στον πανδημικό χάρτη της χώρας, το βαθύ χρώμα, το βαθύ κόκκινο, είναι ανεπιθύμητο: μαρτυρεί υψηλό ποσοστό κρουσμάτων και αποκλείει τη «στιγματισμένη» περιφέρεια από την απόλαυση ακόμα και των ήπιων χαλαρωτικών μέτρων.

Σελίδα 1 από 2355
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline