Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019  05:19:44

«Χαίρομαι γιατί επιστρέφω εδώ στη alma mater studiorum, που είναι το Πανεπιστήμιο του καθενός, η Σχολή του, η ακαδημαϊκή του μήτρα, γιατί θεωρώ ότι αυτή είναι η ελάχιστη ανταπόδοση».

Η αναταραχή που προκάλεσε το γαλλο-ολλανδικό βέτο σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία μεταφέρθηκε στο εσωτερικό, καθώς έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, το οποίο διεκδικεί την εξουσία έναντι του Ζόραν Ζάεφ στις εκλογές του ερχόμενου Απριλίου, θέτει ως βασικό στοιχείο της ατζέντας του την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας σε «Μακεδονία», καθίσταται σαφές ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κομβικό για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει την αριστεία, να επιβραβεύσει την προσπάθεια των μαθητών, ακόμα και με τις παρελάσεις και με το ποιος θα κρατάει τη σημαία, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής καθηγητής πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζητά την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων, γιατί, όπως λέει, «η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία».

Αίσθηση προκάλεσε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και υπόδικος ο Κ. Μπαρμπαρούσης (ο επιλεγόμενος και « Καραϊσκάκης» ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωση πως ο χαιρετισμός του Χίτλερ του αρέσει, ενώ αναφερόμενος στην δολοφονία Φύσσα την χαρακτήρισε «άσχημο πράγμα».

Αφορούν 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού και 1.500 θέσεις γιατρών. Στον άμεσο προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας είναι 3.500 προσλήψεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Με δάκρυα στα μάτια, και με όλους τους παρισταμένους από πολλές χώρες να τον χειροκροτούν όρθιοι, ανέβηκε σήμερα το μεσημέρι τα σκαλοπάτια του Ελληνικού Μνημείου του Ελ Αλαμέιν, ο 96χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Πλάτων Συναδινός, κατά την τελετή μνήμης για την 77η επέτειο από τις μάχες του Ελ Αλαμέιν.

Εκτενές ρεπορτάζ για το πολύτιμο ελληνικό ελαιόλαδο, αλλά και τους λάθος χειρισμούς των ελαιοπαραγωγών στη χώρα μας φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του Politico.

Η θητεία του έχει συνοδευτεί από μεγάλες κρίσεις αλλά και σημαντικές συμφωνίες. Κρίση χρέους στην ευρωζώνη, διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, Brexit. Οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι αυτές οι κρίσεις τον παρέλυσαν πολιτικά και χειροτέρεψαν την υγειά του. Οι εχθροί του τον κατηγορούν ότι απουσίαζε από σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης και επικεντρώθηκε στις δημόσιες σχέσεις.

Σελίδα 1 από 204