Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  11:58:13

Απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έβγαλε το λογαριασμό για το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Ικανοποίηση εκφράζουν, πλην ορισμένων σημείων, οι εκπρόσωποι των αγροτών, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εξηγούσε αρμόδια πηγή αποτέλεσε μέρος της δεξιόστροφης στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο δρόμο προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Tα αρχικά ΛΟΑΤΚΙ σημαίνουν: Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς, Queer και Ίντερσεξ άτομα.

Στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, κατατάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα παρουσιαστεί στη Σπάρτη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, όπου θα πραγματοποιήσει τη βασική εκπαίδευση μόνο, για περίπου 15-20 μέρες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου η αρχική άποψη που είχε διαμορφωθεί για το άγνωστο θέμα με τα e-mail στους εκλογείς των ευρωεκλογών ήταν μάλλον υπέρ της Αννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, της... βασιλοβαφτισμένης κατά Πολάκη, ότι και καλά «πολύ κακό για το τίποτε», διότι «σε δύο μήνες το πολύ όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους τις λίστες των ψηφοφόρων» (μπορεί να συμβαίνει αυτό; Είναι σύννομο;), τώρα αλλάζουν οι διαθέσεις. Τις καταγράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ.

Ωραίο θα ήταν να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος Κασσελάκης κατά του κ. Ευθ. Γεωργόπουλου, πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση του δανείου των 270.000 ευρώ που ο αρχηγός έδωσε και πήρε πίσω, προς το κόμμα.

 

«Θα ήταν πιο χρήσιμο να είχε μιλήσει νωρίτερα, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019» δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 άσκησε κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το «mea culpa» για τη Novartis και τις τηλεοπτικές αδειες.

Για τη Νέα Αριστερά δήλωσε τα εξής: «Υπάρχουν πολλές παγίδες όπως η επανάληψη του ΚΚΕ Εσωτερικού ή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η κρίση αξιοπιστίας της Αριστεράς σήμερα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πολιτικό σχέδιο, να συγκροτήσουμε ταυτότητα για την Αριστερά του 2024 και όχι να επαναλάβουμε την ιστορία. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να τα ρίξουμε όλα στη νέα πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπήρχαν παθογένειες οι οποίες κορυφώθηκαν με γεωμετρική πρόοδο με την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να αναπτύξει πολιτικό σχέδιο και να συγκροτήσει ταυτότητα για την Αριστερά του 2024, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διστάζει να πάρει ξεκάθαρη θέση σε σημαντικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι «δεν αντιμετωπίζεται χτίζοντας φράχτες στον Έβρο».

«Ήταν ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Συνέδριο της Καθημερινής και μου έκανε εντύπωση η αυτοκριτική που έκανε. Τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς, θεωρούμε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, το 2019, μετά την πρώτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο για το κόμμα και ενδεχομένως να είχε τραβήξει άλλη ρότα η αντιπολίτευση. Ο χρονισμός έχει σημασία στην πολιτική, το πότε επιλέγεις να την κάνεις. Χρειάζεται γενναία αυτοκριτική για να εντοπίσεις λάθη και παραλείψεις, να δεις γιατί η κοινωνία γυρνά την πλάτη στην Αριστερά. Πάντως, ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να ενταχθεί στον εκλογικό προγραμματισμό στης Νέας Αριστεράς» πρόσθεσε.

«Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να μπορέσει να γεφυρώσει και να εμπνεύσει. Στην Ιδρυτική μας Συνδιάσκεψη επικρατούσε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού. Πέρασαν χιλιάδες άτομα, ενεγράφησαν 1300 και πολλοί περισσότεροι πολίτες παρακολούθησαν. Ήταν μια ενθαρρυντική στιγμή για εμάς που ανεβάζει ψηλά τον πήχη των ευθυνών μας καθώς πρέπει να ανταποκριθούμε σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη. Υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης στην ελληνική κοινωνία το οποίο γίνεται αντιληπτό και στην καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι βιώνουν την ακρίβεια και την πυροδότηση του πληθωρισμού, ειδικά σε κατηγορίες όπως είναι τα τρόφιμα. Από την άλλη, υπάρχει ανησυχία σε σχέση με ζητήματα όπως η δημόσια υγεία, το κοινωνικό κράτος και την ίδια στιγμή βλέπουμε μια ανίσχυρη κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει τα πατήματά της και που έχει απαξιωθεί με ευθύνη όλων μας» υπογράμμισε ο κ.Σακελλαρίδης.

Σελίδα 1 από 396
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline