Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  06:24:57

«Η Ιορδανία δεν λαμβάνει πόρους από την ΕΕ, επειδή η Ιορδανία δεν απειλεί την Ευρώπη ότι θα προωθήσει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, επειδή το βλέπουμε ως περιφερειακή μας ευθύνη».

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωναϊού στη χώρα μας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις της Τουρκίας. "Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλιμακωθεί και αναβαθμιστεί επικίνδυνα οι προκλήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας.

«Στο νησί μας δεν υπήρχε αστυνόμευση των μέτρων για τον κορωνοϊό» αναφέρει ο Γιάννης Δημητριάδης για την έξαρση των κρουσμάτων.

Τρομάζουν οι προβλέψεις από την ερευνητική ομάδα HERACLES και το ΑΠΘ - Προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα... τώρα για να μην μετατραπεί ο κορωνοϊός σε εφιάλτη.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδος για θέματα κορωνοιού σε διεθνείς επιτροπές είναι ανήσυχος. Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook την εκτίμηση ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι κατά οκτώ έως 10 φορές μεγαλύτερος.

Το παρασκήνιο της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ: Το μπλόκο στην Άγκυρα και ο χάρτης των θαλάσσιων ζωνών. Στη δημοσιότητα έδωσε η εφημερίδα «Το Βήμα» το κείμενο της συμφωνίας που συνομολογήθηκε χθες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Απάντηση στην Τουρκία, σχετικά με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, δίνει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι εκπλήσσεται από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, καθώς η Αγκυρα δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία συνιστά διμερές θέμα ενός κράτους – μέλους της ΕΕ με ένα τρίτο κράτος και άρα δεν εναπόκειται στην Κομισιόν να το σχολιάσει.

Οι διεθνολόγοι εξηγούν τη σημασία της συμφωνίας Αθήνας - Καΐρου αλλά και τους τρόπους με τους οποίους ενδυναμώνει την ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις της.

Σελίδα 1 από 251
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline