Κυριακή 25 Αυγούστου 2019  14:13:26

Ικανοποίηση, χειροπιαστά δεδομένα και καλές προοπτικές για το μέλλον. Αποτιμώντας την επίσκεψη, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι η επίσκεψη στο Παρίσι ήταν η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης και την απόφαση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου να γυρίσει οριστικά σελίδα.

Aγώνα δρόμου για να καλυφθούν άμεσα, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ανάγκες ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ επισήμανε ότι θα κάνει ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ο κ. Βασίλης Φεύγας.

Η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με πνευμονολόγους με τους οποίους συζήτησε πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για το κάπνισμα.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Χουλιαράκη, που επιστρέφει στα καθήκοντά του σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα βρίσκεται ο Πρόεδρος του κόμματος, όπως και με τον Δημήτρη Λιάκο, που επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα. Παραμένει σύμβουλος ο Τάκης Παυλόπουλος, την τεκμηρίωση της αντιπολίτευσης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Πρώτος απολογισμός μετά τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Έδωσε πολλές αφορμές για διαπιστώσεις, έθεσε σε δοκιμασία πολλούς μηχανισμούς και οδήγησε σε κάποιες πρώτες ενδείξεις για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Οι επιδιώξεις στην εξωτερική πολιτική σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία αναμένεται ότι θα συνδυαστούν και με τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του φθινοπώρου θα προωθηθούν στη Βουλή το νέο φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Σπύρου Ευαγγελάτου ορίζεται καλλιτεχνική διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού. Άμεσα αναμένεται να οριστούν και τα μέλη του ΔΣ του Φεστιβάλ.

Το μεγάλο τιμητικό βραβείο της φετινής διοργάνωσης θα απονεμηθεί στον Κώστα Γαβρά σε ειδική τελετή στις 31 Αυγούστου στη Sala Grande του Λίντο της Βενετίας, πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας βασισμένης στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το σχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου εργασίας (Βρούτσης, Μηταράκης) προβλέπει αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης προκειμένου να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών.

Σελίδα 1 από 192