Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019  08:41:29

Συνεχείς εξορμήσεις για σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, που εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και τις διαβάσεις αναπήρων, θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα η Τροχαία, ενόψει των εορτών, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι γερανοί για απομάκρυνση οχημάτων.

Η ετήσια έκθεση του WWF Ελλάς καταδεικνύει για 15η χρονιά την πρόοδο και τα ελλείμματα της ελληνικής νομοθεσίας στην πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλή πρωτοβουλία αλλά δεν φαίνεται να είναι άμεσης απόδοσης (μάλλον μετά τον Μάρτιο θα λειτουργήσει ο θεσμός αυτός) και να αφορά κυρίως όσους και όσες έχουν αρχίζουν να θέλουν να επιστρέψουν στη Ελλάδα και στον ιδιωτικό τομέα.

Ρευστότητα και αβεβαιότητα στο όλο κρίσιμο θέμα, οικονομικό και κοινωνικό, το οποίο τελικά εξαρτάται πλέον από τις επιμέρους αποφάσεις από τοπικά δικαστήρια και συγκεκριμένες εκδικάσεις υποθέσεων. Τίποτα δηλαδή μόνιμο και οριστικό, χωρίς γενική ρύθμιση και κανόνα για όλες τις περιπτώσεις εναλλασσόμενης, βραχυχρόνιας ενοικίασης...

Πέρα από το δικαστικό θρίλερ που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις 10 Ιανουαρίου προς κρίση, όσον αφορά στα παλαιά αναδροµικά, υπάρχουν και «φρέσκα αναδροµικά» που χτίζονται µετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ στις 4 Οκτωβρίου. Αυτά αφορούν στις περικοπές των επικουρικών του 2016 και στα χαµηλά ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων.

Mόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεµούν πάνω από 6.000 οµαδικές αγωγές. Μία ομαδική αγωγή 46 συνταξιούχων του ΟΤΕ, η οποία κατατέθηκε τον περασµένο Σεπτέµβριο στο ∆ιοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και εγείρει αξιώσεις για όλη τη λεγόµενη µεταβατική περίοδο, δηλαδή από το 2013 έως και το 2019, θα κρίνει τα διεκδικούµενα αναδροµικά δισεκατοµµυρίων ευρώ για 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους αποκαλύπτει το «Eθνος της Κυριακής».

Σε οποιαδήποτε (άλλη) χώρα θα εκτελούνται τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται και δεν θα λησμονιούνται. Ταξιδεύεις με το αυτοκίνητό σου σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε μελέτη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία, από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, συνδυαστικά, αναμένεται μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα κατά 23%, στα μεσαία εισοδήματα κατά 16% και στα υψηλότερα εισοδήματα κατά 7%.

Οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα καλούνται να καταβάλουν στο δημόσιο οι ίδιοι την επιδικασθείσα αστική αποζημίωση, σε περίπτωση ιατρικού σφάλματος.

Σελίδα 1 από 226
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline