Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019  09:42:45

Δημόσιες θέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τις βασικές της εξαγγελίες. «Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, σας λέω ότι μιλάμε πολύ συστηματικά στο εξωτερικό και στις αγορές για το σχέδιό μας και υπάρχει θετική ανταπόκριση στον πυρήνα της θέσης μας ότι κάνουμε μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθά μειώνοντας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα», συνέχισε χαρακτηρίζοντας έγκλημα το υπερπλέονασμα και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης «για να μοιράσουμε επιδόματα στο τέλος της χρονιάς».

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την είσπραξη χρεών, κι ενώ η εταιρεία κινδυνεύει με χρεοκοπία – Ποιοι καταναλωτές είναι στο στόχαστρο της επιχείρησης – Στα 2,7 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Η δύναμη των αριθμών μεγάλη και καθοριστική. Ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας, επενδύσεων, απασχόλησης, περισσότερων και καλύτερων μισθών για όλους πού αποτελούν τα ισχυρά στοιχεία της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σημαντικές δεσμεύσεις, αλλά και ηχηρές απαντήσεις έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τα κοινωνικά επιδόματα, που αποτέλεσαν και σημείο αιχμής της κριτικής που δέχτηκε από την κυβέρνηση.

Σαράντα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς από την περίοδο 2015-2016 κάλεσε για παροχή εξηγήσεων την ερχόμενη Παρασκευή η Εισαγγελία Διαφθοράς, με την κατηγορία της απιστίας.

Πάντως σύντομα και οπωσδήποτε από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο σύστημα-θηλιά στην αγορά, τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα.

Παράνομες και άκυρες είναι οι μειώσεις ως και 55% που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 σε 350.000 επικουρικές συντάξεις, καθώς δεν εφαρμόστηκε η σχετική απόφαση, αλλά ένας άλλος μαθηματικός τύπος.

Πάντως διαγράφεται ευνοϊκή η προοπτική ανόδου των τιμών για τους επόμενους μήνες, αλλά με βάση νέα οικονομική πολιτική από την νέα Κυβέρνηση, καλή πορεία του τουρισμού και φέτος και με διευκόλυνση (φορολογική, δανειακή, τραπεζική κλπ) να αποκτηθεί κατοικία ή επαγγελματική στέγη.

Αυξήσεις στα διόδια, σε δύο φάσεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αττικής Οδός. Από την 1η Ιούλιου η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ στην Αττική Οδό αυξάνεται στα 3 ευρώ, από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 η τιμή θα διαμορφωθεί στα 3,30 ευρώ.

Σελίδα 1 από 210