Κυριακή 29 Μαρτίου 2020  02:46:51

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την εργασία εκ περιτροπής που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να καταβάλλουν μόνο το 50% των αμοιβών των εργαζομένων.

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Οι Αμερικανοί προσαρμόζονται στη μεγαλύτερη αλλαγή στην καθημερινή ζωή τους από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η απομόνωση που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της μάχης για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19 είναι πιθανό να διαρκέσει 10 με 12 εβδομάδες ή μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν.

Δημόσια δέσμευση και επιβεβαίωση ότι σταθερή επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών είναι πως ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας υποτάσσεται στην εθνική μάχη-ανάγκη της καταπολέμησης του κορωνοιού.

Μηδενική ανάπτυξη προβλέπει για φέτος η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αν συνεχιστεί η κρίση του κορωνοϊού, θα οδηγηθούμε σε δείκτες με αρνητικό πεδίο.

Αντιδράσεις ή έστω προβληματισμός φαίνεται ότι υπάρχει από την πλευρά των επιχειρήσεων του κλάδου και σε ό,τι αφορά την πρόθεση του υπουργείου να υποχρεώσει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν τις Κυριακές.

Ολοένα και περισσότεροι από τους οδηγούς αποφεύγουν τα μετρητά στις πληρωμές των διοδίων και προτιμούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σημαντική είναι πλέον η μείωση της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους, ως αποτέλεσμα του αυτοπεριορισμού των πολιτών και των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με κύριο χαρακτηριστικό την αναβολή στις νέες τιμές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα ήταν υψηλότερες σε πολλές λαϊκές και μικρομεσαίες περιοχές. Και σε πολλές τουριστικές, αναπτυσσόμενες και παραλιακές με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια αλλά εκτός σχεδίου πόλεων ακόμα και έτσι φορολογούμενες ως απλά οικόπεδα.

Τεράστια ανακούφιση για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στα πλαίσια μιας πολιτικής ευρύτατων παροχών και διευκολύνσεων σε μια δύσκολη εποχή, και με βάση τα κονδύλια δις από την ΕΚΤ.

Σελίδα 1 από 234
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline