Κυριακή 25 Αυγούστου 2019  15:23:30

Ο αποχωρών διοικητής της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης καταλόγισε δημόσια ευθύνες στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την «κοινωνική πολιτική» της στα τιμολόγια ρεύματος,που οδήγησε τελικά στην προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Στο γενικότερο επενδυτικό περιβάλλον, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός κολοσσός Cosco έχει εκφράσει ενδιαφέρον για επέκταση της επένδυσής του στον ΟΛΠ κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με αναθεωρημένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται η ίδρυση της Bank of China, όπως δήλωσε η πρόεδρός της μετά από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια.

Τα γνωστά θύματα, οι συνεπείς Ελληνες, οι νοικοκύρηδες. Στο "τραπέζι" η κατάργηση της έκπτωσης από την εταιρεία. Στόχος η εξοικονόμηση έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα 750 εκατ. που αναζητεί για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Η τράπεζα θα μεταβιβάσει δύο πακέτα ακινήτων. Το πρώτο, που φέρει την επωνυμία Star, περιλαμβάνει 680 ακίνητα που είναι κυρίως μικρά οικιστικά και το δεύτερο, το Opus, περιλαμβάνει 258 εμπορικά ακίνητα.

Δεν λύνεται το πρόβλημα των μειωμένων συμβολαίων ενοικίασης (όπως και στα Airbnb) ούτε και οι μεγάλες παρανομίες στη εστίαση, ψυχαγωγία και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανακουφιστική λύση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα-μάστιγα στην Ελλάδα, σε μια κατάσταση τυραννικής φορολογίας, που ήλθε να καταστρέψει την παραδοσιακή αγάπη και μέριμνα των Ελλήνων για την ιδιοκτησία ακινήτου και την ανάλογη φροντίδα- μεταβίβαση στους επιγόνους.

Νέο πάρτι κερδών στο Χρηματιστήριο, με επικεφαλής τις Τράπεζες. Ράλι 9,92% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,161 ευρώ. Κέρδη 8,89% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,525 ευρώ.

Αυξημένα μέχρι και 30% θα είναι φέτος τα ενοίκια για τις φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα ενώ σε νησιά που διαθέτουν πανεπιστήμια όπως η Κρήτη και η Ρόδος η άνοδος μπορεί να αγγίξει και το 50%.

Σελίδα 1 από 214