Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιστόριους: ελπίδες για αποφυλάκισή του με εγγύηση

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφτασε στο δικαστήριο της Πρετόριας για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Η υπόθεση Πιστόριους πήρε νέα τροπή, όταν έγινε γνωστό πως ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορίας της εισαγγελίας ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.

"Προς το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση (απομάκρυνσής του)", τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας. Αντίθετα, ο Μαλίλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.
Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά την δολοφονία τις Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους. Χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με τον Πιστόριους.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να αποφασισθεί, εάν ο Πιστόριους θα προφυλακισθεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

 

Πολυμέσα