Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019  01:43:10

NonPaperNews

NonPaperNews

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των επιβατών των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ο ΟΑΣΑ προχωρεί στην επανενεργοποίηση του μέτρου των αποκλειστικών λωρίδων κυκλοφορίας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων των ΟΣΥ διαμορφώνεται σε περίπου 13-14 έτη. Τα θερμικά λεωφορεία μετρούν 12,8 έτη κατά μέσον όρο, ενώ η ηλικία των 356 ηλεκτροκίνητων τρόλεϊ διαμορφώνεται στα 13,8 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης πεπραγμένων των ΟΣΥ. Το παλαιότερο όχημα που διαθέτουν οι ΟΣΥ σήμερα αποκτήθηκε το 1993, ενώ το νεότερο το 2011.

Βιάστηκαν να αμφισβητήσουν και να πανηγυρίσουν ολίγον. Έσπευσαν με τη δεύτερη κατάθεση του Κ. Φρουζή στην Προανακριτική να τον βγάλουν ότι.... αναδιπλώνεται, ότι... νοθεύει την σκληρή κριτική του, ότι «δικαιώνει εν μέρει «τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι τόσο κατηγορηματικός κλπ, κλπ..

Υπάρχουν καλές ελπίδες για επιπλέον χρήματα και μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο ως σημαδιακό όριο για τελική έγκριση και καταβολή τους σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Ηλικίες και δικαιούχοι που γνώρισαν σχεδόν επί δεκαετία συνεχείς περικοπές στις συντάξεις τους.

Συγκλονιστικά και ντροπή του πολιτισμούς μας τα στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη «Παιδιά Έρμαια: Αποκλεισμός και εκμετάλλευση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία».

Υποσχέσεις ότι θα λειτουργήσουν αυστηρά μέτρα περιφρούρησης του μπλοκ στη πορεία της Κυριακής και πως δεν θα υπάρξει καμμία ανοχή προς αντιεξουσιαστές της βίας και χρήστες μολότωφ και βάνδαλους.

(Μνήμη Θανάση Ραυτόπουλου, μαθηματικού) Γίνεται πολλή κουβέντα-και καλώς- για την «κλιματική αλλαγή», που την ονομάζουν πλέον και με διάφορα ονόματα, επί το ορθότερον ενδεχομένως, γιατί όντως φαίνεται ν'αποτελεί γιγαντιαίο πρόβλημα για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη γη.

Το 2004 πέρασα μερικές καλοκαιρινές μέρες σε μια αίθουσα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, διορθώνοντας γραπτά υποψηφίων για τη Σχολή. Στην ίδια αίθουσα διόρθωνε κι ένας φίλος, εξαιρετικός ιστορικός.

Ολες οι μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού στην Ελλάδα συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα: η χώρα βρίσκεται σε πορεία σημαντικής πληθυσμιακής απομείωσης. Μολονότι ο ρυθμός των γεννήσεων κινείται καθοδικά εδώ και δεκαετίες, η τάση αυτή είχε ισοσταθμιστεί εξαιτίας της εισροής ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών μετά τη δεκαετία του '90.

Σελίδα 1 από 2142
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline