Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία.

Σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, «θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας και η διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέσω rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία των δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο, στους μοναχούς, τους κρατικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στις Ιερές και Σεβάσμιες μονές.

Η είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου θα απαγορεύεται, εξαιρουμένων των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.
Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνεται από γιατρούς σε χώρους προσιτούς κοντά στο Γραφείο Προσκυνητών, η δε άφιξη σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου και ευθέτου χρόνου».

Πολυμέσα